Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Facebook Dating özelliği Kanada ve Tayland'a açıldı

Facebook Dating özelliği Kanada ve Tayland'a açıldı

Facebook, yıllık geliri 800 milyon dolara ulaşmak üzere olan Tinder'a rakip olmaya kararlı. Dating özelliğini ilk olarak Eylül ayında Kolombiya'da yayınlayan Facebook şimdi de bu özelliği Kanada ve Tayland'da yayına aliyor. Şirket, Kolombiya'da aldıkları geri bildirimler sayesinde bu iki ülkede piyasaya sürdüğü arkadaşlık hizmetine yeni özellikler de ekledi.

Bu yeni sürümde kullanıcılar eşleşmeleri geçici olarak duraklatabilecek ve daha önce "hayır" dedikleri potansiyel eşleşmelere yeniden göz atabilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcı tabanının kısıtlı olması nedeniyle kullanıcıların uzun süre eşleşmeyi beklemesine gerek kalmayacak.

Bu noktada Kanada ve Tayland'daki kullanıcıların hemen insanlarla eşleşmeye başlamayacağını da belirtelim. Bu bölgedeki kullanıcılar, yeteri kadar insanın uygulamaya kayıt olmasını bekleyecek.

Bu arada Facebook'un Kolombiya'da kaç kişinin Dating özelliğini kullandığına dair bir rakam açıklamadığını söylemekte de fayda var. Yine de Ürün Müdürü Nathan Sharp, Kolombiya'da çok kuvvetli bir biçimde olumlu yanıt aldıklarını ifade ediyor.

Aslına bakarsanız Facebook Dating, şirket için olumsuz bir dönemde piyasaya sürüldü. ABD'nin 2016 Başkanlık seçimlerinin Facebook üzerinden manipüle edilmesi ve Cambridge Analytica skandalı, platformun kullanıcı gözündeki güvenini sarstı. Hali hazırda ABD, Kanada ve Avrupa'da kullanıcı tabanını büyütmekte zorlanan ve yer yer gerilemeler yaşayan şirket, gözünü gelişmekte olan ülkelere dikmiş durumda. Ne de olsa veri güvenliği konusunda hassas olan ABD, Kanada ve Avrupa kullanıcıları, özel hayatlarına Facebook'u daha fazla dahil etmekten çekiniyor.

Bakalım özellik kapsamında Kolombiya'dan olumlu geri bildirim alan Facebook, Kanada'da beklediğini bulabilecek mi? Kim bilir belki de Tayland ve Kanada'nın aynı anda yayına alınmasının sebebi, özelliğin kullanım verilerinde bir büyüme yavaşlığı görülmesinin önüne geçmektir.

Görsel Kaynak: Tech Pilipinas 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.