4.1 milyon ücretli aboneyle Tinder'ın yıllık geliri 800 milyon dolara ulaşıyor

4.1 milyon ücretli aboneyle Tinder'ın yıllık geliri 800 milyon dolara ulaşıyor

Facebook tanıttığı arkadaşlık özelliğiyle Tinder ile rekabete hazırlanırken, Tinder'ın sahibi Match Group, üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı. Hisse başı 44 centlik bir kazanç elde eden şirket, Tinder, Hinge, OkCupid ve PlentyOfFish arkadaşlık uygulamalarının da sahibi.

Üçüncük çeyrek verileriyle analistlerin 437 milyon dolar gelir ön görüsünü geride bırakan Match, yıldan yıla yüzde 29'luk bir artış ile 444 milyon dolar gelir elde etti. Şirket, yıllık gelirinin ise 1.72 milyar dolar olacağını düşünüyor.

Yine de şirketin dördüncü çeyrek gelir tahminleri Wall Street'i memnun etmedi. Dördüncü çeyrekte 440 milyon dolar ile 450 milyon dolar arası bir gelir elde edeceğini açıklayan Match,  bu hedef ile analistlerin ön gördüğü 454.5 milyon doların altında kalıyor. Hatta bu nedenle borsa kapanışında Match'in hisseleri yüzde 10'luk bir değer kaybı yaşadı. Buna rağmen Match hisselerinin yıldan yıla büyümesinin yüzde 60 oranında olduğunu söylemekte fayda var.

Üstelik Match'in bu büyümesinin ardında Tinder'ın başarısı yatıyor. Konum odaklı arkadaşlık uygulaması olan Tinder'ın kullanıcı tabanının yarısı uygulamaya ödeme yapıyor. Haliyle bu ödemeler de yıllık gelire yansıyor. Match'in ödeme yapan toplam abone sayısı ikinci çeyrekte 7.7 milyondan 8.1 milyona ulaşırken, yıldan yıla büyümesi de yüzde 23 artış gösterdi.

Bu büyümenin büyük çoğunluğu ise Tinder'ın premium abonelik servisi Tinder Gold üzerinden geliyor. Bu arada Tinder Gold'un işleviyle ilgili kısa bir ekleme yapalım. Tinder Gold kullanıcıları, platformda birileriyle eşleşmeden önce kimlerin kendilerini beğendiğini görebiliyor. Bu çeyrekte Tinder'ın ödeme yapan kullanıcı tabanı ise 3.8 milyondan 4.1 milyona yükseldi. Tinder 2018 yılını 800 milyon dolar gelir ile kapatmayı bekliyor.

Tinder'ın bu başarısıyla kendini büyütmeye devam eden Match, yakın zamanda sahip olduğu uygulamalara Tinder'ın rakibi Bumble'ı da eklemeye çalıştı. Ancak bir süredir Bumble ile yasal sürtüşme içinde olan Match'in teklifi olumsuz bir cevap ile noktalandı.  Şimdilik davalar geri çekilmiş olsa da Bumble ve Match arasındaki yasal süreç devam edecek.

Bu esnada Tinder'ın büyümesiyle gelirlerini arttıran Match, uzun vadede kendine gelir getirecek yeni uygulamaları satın almaya devam edeceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.