Kafa Topu’nun yapımcısı Masomo, Miniclip tarafından satın alındı

Kafa Topu’nun yapımcısı Masomo, Miniclip tarafından satın alındı

Geçtiğimiz Aralık ayında Kafa Topu’nun yapımcısı olan Masomo firmasının 100 milyon dolar üzeri bir değerlemeden satılacağını sizlere aktarmıştık. Bugün aldığımız bilgilere göre bu satın alma işlemi gerçekleşti ve Masomo, Tencent'in sahip olduğu Miniclip'e satıldı. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim.

Mobil oyun pazarının ülkemizde her geçen gün daha da geliştiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse 2017 yılın sonuna doğru Zynga, Peak Games‘in bazı oyunlarını 100 milyon dolara satın almıştı. Sonrasında ise Gram Games 250 milyon dolara satın alındığı haberi karşımıza çıkmıştı.

Erdem Yurdanur, İbrahim Akman

Tam da bu gelişmelerin sonucu olarak karşımıza çıkan ve Kafa Topu 2 oyunu ile birlikte 2018 yılında büyük ses getiren Masomo, oyun dünyasının en önemli firmalarından birine satılmış oldu. Masomo’nun kurucu ortakları arasında Erdem Yurdanur ve Perform Group’un eski CEO’su olan Oliver Slipper gibi isimler yer alıyor.

Admost'un Masomo satışındaki rolü

Maçkolik ile internet girişimciliğine adımını atan Erdem Yurdanur, girişimcilik yolcuğuna Masomo ile devam ettiğini de ekleyelim. Bu satın almada Admost'un önemine de değinen Erdem Yurdanur'un şu açıklaması önemli: "Benim kurucusu olduğum diğer şirketim Admost, bu işi Masomo adına yapıyor ve bir oyun şirketinin bu anlamda her ihtiyacını karşılıyor. Miniclip, Masomo’nun bütün istatistiklerine sadece Admost’tan bakarak satın almaya karar verdi aslında. Bundan sonraki süreçte de Admost kullanılmasına onay verdiler. Bu yüzden İstanbul’da Admost’u geliştiren ekip arkadaşlarım ve ortaklarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu satış Admost’a da büyük kapılar açtı aslında." Bunun haricinde Yurdanur'un konu ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:

Oyun şirketimiz Masamo’nun tüm hisselerini, 30 Ocak 2019 tarihi itibariyle, İngiltere’nin önde gelen oyun firmalarından Miniclip’e sattığımızı duyurmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.

Miniclip, 2001 yılında Robert Small tarafından kurulmuş ve 2015 yılından bu yana çoğunluk hisseleri şu andaki piyasa değeri ile dünyanın en büyük 8. şirketi olan Tencent’e ait bir şirket. Oyunları 1 milyardan fazla indirilmiş olan Miniclip, aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Bu oyunların çoğunun spor oyunları olması Masomo ile stratejik olarak da ortak hedeflere yönelmesini sağlıyor. Miniclip, Masomo’yu satın alarak spor kategorisindeki liderliğini iyice pekiştireceğini düşünüyor.

Kurucularından olup 15 yıldan fazla yönettiğim Mackolik satışından 2.5 yıl sonra yaptığım bu ikinci satış, itiraf etmeliyim ki benim beklediğimden de hızlı oldu. Masomo bu kısa sürede o kadar başarılı oldu ki, alıcılar arasında seçim yapma lüksümüz bile oldu ve bizimle en iyi örtüştüğünü düşündüğümüz Miniclip’e hisselerimizi sattık. Miniclip oyunumuzun yeni versiyonu olan Kafa Topu 2 piyasaya çıktıktan bir hafta sonra bizimle ilgilenmeye başladı ve sonunda Masomo’yu satın almayı başardı.

Satışın finansal rakamları hakkında ne yazık ki hiç bir şey paylaşamayacağım, ama her iki tarafı da son derece mutlu eden bir anlaşma oldu. Bizler Masomo’yu 3 yıl daha yönetmeye devam edeceğiz ve bu süreçte zaten var olan Kafa Topu 2 (Head Ball 2) isimli oyunumuzu daha da geliştirmenin yanında yeni oyunlar çıkaracağız. Miniclip bu süreçte tecrübesi ve dünya çapındaki geniş kullanıcı kitlesi ile bize büyük bir ivme kazandıracak. Zaten 50 milyondan fazla indirilen oyunumuzun çok daha yüksek sayılara ulaşacağından hiç şüphemiz yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.