Kafa Topu'nun yapımcısı Masomo 100 milyon dolar üzeri değerlemeden satılıyor [duyum]

Kafa Topu'nun yapımcısı Masomo 100 milyon dolar üzeri değerlemeden satılıyor [duyum]

Son 1 yıl ülkemizdeki oyun sektörü için oldukça bereketli oldu desek yeri. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Zynga Peak Games'in bazı oyunlarını 100 milyon dolara satın aldı, ardından Gram Games 250 milyon dolara satıldı derken yine oyun sektöründen bir satış daha söz konusu. Kafa Topu ve Kafa Topu 2 ile tanıdığınız Masomo'nun dünyanın önemli oyun şirketlerinden birine satışı masada.

Duyumlarımız değerlemenin 100 milyon doların üstünde olduğunu söylüyor ama henüz imzalar atılmadığı için net rakamın olmadığını belirtelim. Kısaca hatırlatalım 17 yıl gibi internet girişimciliği için oldukça uzun bir süre boyunca Maçkolik‘le ilgilenen ve girişiminden 10 milyonlarca dolarlık değer yaratan Erdem Yurdanur bildiğiniz üzere girişimcilik serüvenine Masomo‘yla devam ediyordu. 2016'da İzmir merkezli İzmo ile iş birliğine giderek ve yanlarına da Netdirekt'i alarak Kafa Topu'nun milyonlara ulaşmasının ilk adımını atmışlardı.

2014 yılında karşımıza çıkan Kafa Topu geçtiğimiz yaz yeni versiyonu olan Kafa Topu 2'yi yayına almış ve kısa zamanda günlük 2 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. O dönemde kullanıcılarının yüzde 40'ının Türkiye'den olmasına karşılık AlmanyaFransaİngiltere, İspanya, Brezilya, İtalya ve Arjantin'de başarıyı yakalayan Kafa Topu 2 global şirketlerin radarına girmiş görünüyor.

Taraflar arasında detaylar netleşince sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 2016'da yaratılan sinerjinin kısa zamanda başarıya ulaşması ise oldukça sevindirici. Sizlerle 2016 yılındaki iş birliği sonucunda İzmo'nun ve Erdem Yurdanur'un açıklamalarını da paylaşalım:

İzmo Bilişim kurucusu İbrahim Akman‘a hem iş birliğini hem de açılımı sorduğumuzda kendisi şunları paylaştı: “Masomo’da resmen voltranı oluşturduk! Maddi ortaklık haricinde tüm ortaklar alanının en iyilerinden. Netdirekt sunucu, Erdem Yurdanur networking, biz de pazarlama ve ekip olarak birleşince neler olacak göreceğiz. 🙂 Gerçekten global anlamda başarılı işler çıkacak, buna inancımız tam.

Erdem Yurdanur’a Maçkolik sonrası mobil oyun pazarına girişini ve İzmo Bilişim’le olan bu iş birliğini sorduğumuzda ise kendisi şunları söyledi: “Mobil oyunların geleceğin en büyük işlerinden biri olacağına ve hala yolun başında olduğumuza inanıyorum. Bundan sonraki hayatıma ise kurucusu ve ortağı olduğum yazılım firmam Kokteyl ile zevk aldığım projeleri yaparak devam edeceğim, aynı zamanda beğendiğim projelere de yatırım yapmayı düşünüyorum. Bunun yanında tatil yapma ve kişisel ilgi alanlarıma daha çok zaman ayırma planım var. Çünkü artık çalışmaya devam etmem için kriter para değil.

Güncelleme: Taraflar arasında anlaşma süreci devam ettiği için haberimizde güncelleme yaptık. Detayları önümüzdeki süreçte sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.