Zynga, Türk mobil oyun girişimi Gram Games'i 250 milyon dolara satın aldı

Zynga, Türk mobil oyun girişimi Gram Games'i 250 milyon dolara satın aldı

Yakın zamanda dünyaya açılmak için operasyon ağını Türkiye'den Londra'ya doğru genişleten mobil oyun şirketi Gram Games önemli bir anlaşmaya imza attı. Bugün Zynga tarafından 250 milyon dolara satın alınan şirket, finansal hedeflerini tutturursa üç yıl içinde bu rakamı arttırabilir.

Gram Games, şimdiye kadar 1010 ve ABD'deki en çok kazandıran 50 oyun arasında yer alan Merge Dragons dahil olmak üzere yaptığı oyunlarla dikkatleri üzerine çekti. Zynga, şirketin 77 çalışanını bünyesine katarken, anlaşma kapsamında Zynga'nın Gram Games'i sonsuza dek Franschise listesinde ekleyebileceğini belirtiyor. Anlaşma kapsamında değerlendirilen bir diğer seçenek ise "Zynga’s Words With Friends" franchise'ı altında uzun süre hizmet vermesi.

Gram Games şu anda 3 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip. Şirketin ücretsiz oyunlarının ise 170 milyondan fazla defa indirildiğini belirtelim. Bu arada yeni oyunların da piyasaya sürülmek üzere sırada olduğunu söylemekte fayda var.

Zynga'nın yaptığı bu satın alma aslında akıllara Peak Games anlaşmasını getiriyor. Geçtiğimiz yıl Peak Games’in bir bölümünü 100 milyon dolara satın alan şirket, bu anlaşmayla birlikte Türk oyun girişimlerine bir yıl içinde 350 milyon dolarlık satın alma yaptı. Bu noktada yaklaşık 1,5 milyar TL'nin Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi için önemi yadsınamaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.