Lime, 310 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan ve 2018 yılını toplam 455 milyon dolar yatırım ile kapatan Lime, 2019'da aldığı ilk yatırımını duyurdu. Bisiklet ve elektrikli scooter girişimi Bain Capital Ventures ve Andreessen Horowitz liderliğinde 310 milyon dolar yatırım aldı.

Toplam yatırımını 765 milyon dolara yükselten Lime'e D serisi yatırım turunda  arkasında duran diğer şirketler ise Ventures, Fidelity Investments, GV ve IVP olarak kayıtlara geçiyor. Geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar değerleme ile dikkatleri üzerine çeken Lime'ın  bunu ikiye katladğını da paylaşalım. Zira girişimin CEO'su ve kurucularından Toby Sun tarafından kaleme alınan bir yazıda Lime'in değerlemesinin 2.4 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

Yüksek meblağdaki kapital kaynak, yatırımcıları Lime olan güvenlerini ve e-bisiklet, e-scooter pazarındaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösteriyor. Genç girişim, aldığı yatırım ile yeni pazarlara açılmayı planlıyor. Bunun yanı sıra girişim mühendislerinin mevcut Lime teknolojisini geliştirmeleri bekleniyor.

Öte yandan Lime'in gördüğü iki kritik alan; sürücü güvenliği ve şehir işbirliklerine de yatırım yapması planlanıyor. Şirketin sürdürülebilir bir iş modeli çıkartabilmesi için de bu yatırımların olması şart. Zira metropollere yaptığı milyonlarca yatırımın ardından sürücü kazaları ile gündeme gelen girişim, birçok e-scooter ve e-şirketinin yaşadığı gibi şehir belediyeleri tarafından kullanımı yasaklandı. Son olarak İsviçre'de, Lime sürücülerinin yaşadığı kazaların ardından ülkedeki operasyonları askıya almıştı.  Cihaz ve yazılım hatalarından kaynaklı kazaların önlenmesi için e-scooterların bir süre incelenmesi talep edilmişti.

Tüm bu talihsizliklere rağmen Lime, hızlı büyümesini sürdürüyor. Sadece 7 ayda yolculuklarda 5 buçuk kat artış sağlayan girişim, uygulamasındaki kayıtlı kullanıcı sayısını ise 10 milyona yükseltti.

Beş kıtada 15 ülkede özellikle üniversite kampüsleri ve şehir içlerinde hizmet veren girişimin pazar lideri olduğu ülkeler ise Yeni Zelanda, Çekya, Avusturya, Polonya, Fransa, Portekiz, İspanya ve Yunanistan.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.