Lime, İsviçre'deki e-scooter operasyonlarını durduruyor

Lime,  İsviçre'deki e-scooter operasyonlarını durduruyor

Bisiklet ve elektrikli scooter'ları ile kentsel taşımacılığı mikro boyutlara ulaştıran Lime bugünlerde zor günler geçiyor. Geçtiğimiz yıl İsviçre'deki scooter operasyonlarına başlayan ABD merkezli girişim, scooterlarını ülke sokaklarından geçici olarak toplayacağını açıkladı.

Lime'ın aldığı kararın arkasında ülkede yaşanan e-scooter kazaları olduğunu paylaşalım. Operasyonları geçici olarak durdurma kararı, scooterların yazılım kaynaklı hatalar vermesi nedeni ile verildi. Sürüş sırasında kendi kendine aniden fren yaparak duran scooterlar yaralanmalara neden oldu.

Açıklama yapan Lime sözcüsü Balzan Roman, “ Zürih ve Basel'deki tüm e-scooter'ları toplamaya yönelik önlem amaçlı acil bir karar aldık. Her bir cihazı ve yazılımı test etme sürecindeyiz.” dedi.

Ülkede yaklaşık 500 scooterı olan Lime, ilgiyi artırmak için İsviçre'deki meraklılarına 15 dakikalık ücretsiz sürüş deneyimi sunuyor. Lime scooterlarının hızı saatte yaklaşık 27 kilometreyi bulabiliyor.

2017'de kurulan girişimi bugüne kadar Fifth Wall, Rainbow Technologies, Atomica gibi yatırım şirketlerinin desteğini aldı. Crunchbase'e göre girişim yaklaşık iki yılda 455 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.