30 Milyon kullanıcıya ulaşan Files Go ile Google, Dropbox'a rakip mi oluyor?

30 Milyon kullanıcıya ulaşan Files Go ile Google, Dropbox'a rakip mi oluyor?

Google kısıtlı depolama alanına sahip telefonlar için çıkardığı dosya uygulaması Files Go'nun ismini değiştiriyor. Files by Google ismini alacak olan uygulama, bu değişimle birlikte kullanıcılarına her telefonda başarılı bir şekilde çalışacağını yansıtıyor.

Google, bir yaşındaki uygulamanın her ay 30 milyon kullanıcı tarafından kullanıldığını belirtiyor. Üstelik uygulamanın hedef kitlesi dışında kalan bir çok kişi tarafından kullanılması da bu yeni isim değişikliğinin temelini attı.

Kısıtlı depolama alanı bulunan cihazların dosya yönetimi yapmasını sağlayan Files Go, kullanıcılarına neleri silebileceklerini de gösteriyor. Aynı zamanda iyi bir dosya tarayıcısı olarak konulanan uygulamanın Android'in içinde kurulu olan dosya sisteminden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamanın tasarımını da yenilemeye çalışan Google, anasayfaya doğrudan dosya yönetimi sayfasını yerleştiriyor. Bu yeni tasarımla birlikte uygulama, Android işletim sistemindeki dosya yönetim aracının yerini almaya hazırlanıyor olabilir.

Bu hamlesiyle Dropbox'ın da bulunduğu pazardan pay alacak olan Google, görünen o ki Dropbox ile güçlü bir rekabete  hazırlanıyor. Zira üçüncü çeyrekte 360.3 milyon dolar gelir elde eden Dropbox, Wall Street Analistlerinin bu çeyrek için 352.57 milyon dolar olan gelir beklentisinin üzerine çıktı. Aynı şekilde Wall Street'in hisse başı 6 cent beklentisini 11 cent ile yukarı taşıyan şirket, gelirlerinde yıldan yıla yüzde 26 büyüme yaşadı.

Tüm bunların yanı sıra Dropbox'ın da dahil olduğu bulut teknoloji pazarının işletme tarafındaki alt yapı genişlemesi, Files by Google'ın da dönüşümünde kritik bir rol oynayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.