Apple'ın tedarikçisi Finisar, 3.2 milyar dolar karşılığında satın alınıyor

Optik ürünleri şirketi II-VI Incorporated, geçtiğimiz yıl Apple'ın 390 milyon dolarlık yatırım yaptığı özel bir lazer tarayıcı üreticisi olan Finisar'ı satın almayı planladığını duyurdu.
Apple'ın tedarikçisi Finisar, 3.2 milyar dolar karşılığında satın alınıyor

Optik ürünler şirketi II-VI Incorporated, bugün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Apple'ın 390 milyon dolarlık yatırım yaptığı özel bir lazer tarayıcı üreticisi olan Finisar'ı satın almayı planladığını duyurdu.

Financial Times'ın haberine göre optoelektronik bileşenleri ve optik sistemleri oluşturanII-VI Incorporated, Finisar'ı Perşembe günkü kapanış fiyatı üzerinden yüzde 37,7'lik bir prim olan 3,2 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi anlaşması karşılığında satın almayı planlıyor. Finisar hissedarları, bu anlaşmadan sonra şirketin yaklaşık yüzde 31'ine sahip olacak. Bunun da satın almadan ziyade bir birleşme olduğunu söyleyebiliriz.

Apple'ın geçen yılki 390 milyon dolarlık yatırımı, iPhone X'te kullanılan özel lazer tarayıcıların üretimini artırmaya çalıştığı sırada gerçekleşmişti. Teknoloji, Apple'ın artırılmış gerçeklik için vizyonunu oluşturması açısından önemli bir noktada yer alıyordu, ancak sensörlerin yetersizliği, üretimin yavaşlamasına neden oldu.

II-VI Incorporated, satın alma için iki yenilikçi, endüstri liderinin tamamlayıcı kabiliyetler ve kültürler çerçevesinde birleşeceğini söyledi. İki şirket tarafından satılan ürünlere olan talep, iletişim, tüketici elektroniği, askeri, endüstriyel, otomotiv ve yaşam bilimleri sektörlerinde yükseliyor. Yeni kombine şirketin CEO'su olacak olan II-VI Incorporated CEO'su Vincent Mattera da konuyla ilgili olarak, lazerlerin ve diğer mühendislik malzemelerinin yenilikçi kullanımının, önemli bir büyüme fırsatı olacağını söyledi.

Bu haberle birlikte Finisar hisselerinin yüzde 5, II-VI Incorporated hisselerinin ise yüzde 1 arttığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.