VMware, Kubernetes'i ortaya çıkaran ikilinin girişimi Heptio'yu satın aldı

VMware, Kubernetes'i ortaya çıkaran ikilinin girişimi Heptio'yu satın aldı

Şirketlere bulut hizmetleri sunan VMware Avrupa'da gerçekleşen etkinliğinde işletmelerin container teknolojisinden güç alan Kubernetes temelli mimarileri inşa etmesi ve çalıştırmasını kolaylaştırmak için Heptio'yu satın aldığını duyurdu. Heptio'nun, 2014 yılında Google'da Kubernetes'i oluşturan üç kişiden ikisi olan Joe Beda ve Craig McLuckie tarafından Seattle'da kurulduğunu belirtelim.

Bu satın almayla birlikte Beda ve McLuckie ekipleriyle beraber VMware'e katılacak. Henüz anlaşmanın detayları açıklanmadı ancak bir varsayımda bulunmak adına Heptio'nun son yatırım turunda yani 2017'deki B serisinde 25 milyon dolar yatırım aldığını söylemekte fayda var. PitchBook verilerine göre Lightspeed, Accel ve Madrona'nın da katılım gösterdiği bu yatırım turunun ardından Heptio 117 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Heptio'nun kurucularının geçmiş deneyimlerini düşündüğümüzde VMware'in Kubernetes tarafında ciddi atılımlar yapmak üzere olduğunu söyleyebiliriz. Hatta şirket, bu teknolojinin işletmelerin kendi işlerini yönetmesinde bir mihenktaşı haline geleceğine inanıyor.

20 yıldır faaliyet gösteren VMware hali hazırda dünya çapında 500 binden fazla müşteriye hizmet veriyor ve 75 binden fazla işletme ortağına sahip. Şimdiye kadar Heptio'nun kaç müşteriye sahip olduğu bilinmiyor ancak girişim Yahoo Japonya gibi büyük teknoloji şirketlerine hizmet vermesi ile tanınıyor.

Bu arada açık kaynaklı yazılımlara duyulan ilginin özellikle bulut mimarisi alanında artış gösterdiğini de söylemekte fayda var. Bu noktada geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen IBM'in RedHat satın almasını örnek gösterebiliriz. 34 milyar dolar ödeyerek en büyük yazılım satın almasını gerçekleştiren IBM, bulut pazarında bir hareketlenme yarattı.

Heptio'nun hareket alanına geri dönecek olursak, şirketin hali hazırda Kubernetes kullanan ya da bu teknolojiye geçiş yapan işletmelere profesyonel hizmetler sunduğunu belirtelim. Bu hizmetler arasında eğitim ve destek projelerinin yanı sıra  Kubernetes'in spesifik özelliklerini ve onunla bağlantılı container kümelerini yönetmek için açık kaynaklı projeler inşa etmek yer alıyor. Aslında VMware satın almasının amacı da Kubernetes tarafında sunulan hizmetleri genişletmek. Buna programlama servisleri, yerinde ve hybrid depolama hizmetleri de dahil.

Şimdiye kadar toplamda 33 satın alma yapan VMware, Heptio satın almasıyla birlikte ilk defa Kubernetes alanındaki konumunu güçlendiriyor. Bu önemli satın almanın tamamlasının ise 2019'un dördüncü çeyreğinde gerçekleşeceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.