FalconAI'dan yapay zeka destekli Dota 2 koçu: RoshAI

FalconAI'dan yapay zeka destekli Dota 2 koçu: RoshAI

Geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul ve Boston merkezli yerli yapay zeka girişimi olan FalconAI’dan sizler bahsetmiştik. ACT Venture Partners’tan 2,5 milyon euro yatırım da alan yapay zeka girişimi FalconAI, e-spor alanındaki ilk ürünleri olan RoshAI: Dota-2 AI Coach’un beta versiyonunu kullanıma sundu.

Kullanıcısının oyunlarınızı inceleyerek nasıl daha iyi oynayabileceğinizi söyleyen bir çözüm olan RoshAI: Dota-2 AI Coach, adından da anlaşılabileceği Dota 2 oyununa odaklanıyor. Kısacası Dota 2 oyunu için yapay zeka destekli bir sanal koç olarak hizmet veren RoshAI, kullanıcısın oyun deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Performansınızı geliştirecek

Yeni bir oyun tarzı önererek bu oyun tarzının kazanma ihtimalini ne kadar yükselteceğini de gösterebilen RoshAI: Dota-2 AI Coach, kullanıcısının performansını oyundan oyuna takip ederek kaydedilen gelişimi gözler önüne seriyor. RoshAI'ın paylaştığı performans grafiği ile üst üste alınan kötü sonuçlarla belki de ara vermeniz gerektiğini veya alınan iyi sonuçlarla aynı şekilde devam edebileceğinizi anlamanız mümkün.

Yapılan bütün takım savaşlarını hasar ve altın değişimleri gibi katılımcı istatistikleri ile görebilmenizi de sağlayan RoshAI, bu takım savaşlarında ne kadar etkili olduğunuzu ve o savaşı kazanmak için ne yapmanız gerektiğini de söyleyebiliyor.

RoshAI’ı diğer Dota 2 platformlarından farklı kılan ise istatistiksel veri çıkarmanın ve hatalarını belirtmenin yanında oyuncuya bu hataları nasıl düzeltebileceğini açıklaması. Hatırlatmak gerekirse tıpkı RoshAI gibi Dota 2 oyunu için yapay zeka destekli oyun koçu hizmeti veren Gosu.ai'ın 1,9 milyon dolar yatırım aldığını sizlere daha önce aktarmıştık.

Binlerce maçı inceleyerek bir Dota 2 maçının nasıl kazanılacağını öğrenen yapay zeka koçu RoshAI: Dota-2 AI Coach, kullanıcısına güçlü ve zayıf noktalarını detaylıca söyler. Kullanıcı ise RoshAI'ın verdiği önerilere uyarak kendini geliştirip sıralamalarda istediği noktalara ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.