Amazon, 2018'de en büyük üçüncü reklam sağlayıcısı olabilir

Amazon, 2018'de en büyük üçüncü reklam sağlayıcısı olabilir

Son yıllarda reklamverenlerin gözde platformları olan dijital mecralar giderek popülaritesini artırıyor. Hatırlayacağınız üzere ABD'de 2017 yılında dijital reklam yatırımları televizyonunkini geçmişti. Yazılı basın ve radyonun çok daha uzun süre öncesinde popülaritesini kaybettiği endüstride açık hava reklamcılık büyüme kaydediyor. Bunun nedenleri arasında ise açık hava reklamcılığın dijital platformlarla entegresinde diğer geleneksel mecralara göre yüksek ROI getirmesi.

Dijital reklam dünyasında bildiğiniz üzere Facebook ve Google ise sektörün önemli iki lider ismi. Sıralamanın devamında ise yine teknoloji şirketleri yer alıyor. 19 Eylül’de de ülkemize girdiğini resmen duyuran, Apple'dan sonra ikinci 1 trilyon dolarlık değerlemeye ulaşan Amazon ise bir kilometre taşını daha tamamlayacak gibi görünüyor. Araştırma şirketi e-Marketer’in öngörülerine göre teknoloji devi 2018 yılında ABD’de en büyük üçüncü reklam sağlayanı olabilir.

Amazon’un, rakipleri Verizon Communications'ı ve Microsoft’u geride bırakarak nihai üçüncü sıraya yerleşmesinin arkasındaki nedenler arasında ise reklam gelirlerinde büyümeyi hızlandıracak adımlar atması olarak yer alıyor.

Sadece ABD’de 4,6 milyar dolar reklam geliri elde etmesi beklenen teknoloji şirketinin, mobil reklamlarındaki büyümenin yüzde 242 ile 1,61 milyar dolar olması da yapılan tahminler arasında.

Amazon sıralamada üçüncü sırada yer alsa da kazancı şimdilik rakipleri Google ve Facebook’un çok gerisinde. Zira ABD’de dijital reklam endüstrisinin yüzde 58’ini tekelinde bulunduran iki şirketin, e-marketer’in öngörülerine göre 2018’i toplam 64 milyar dolar ile kapatması bekleniyor.

E-marketer’in raporuna detaylı bakmak için linki tıklayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.