ACT Venture Partners'tan yerli yapay zeka girişimi FalconAI’a 2,5 milyon euro yatırım

ACT Venture Partners'tan yerli yapay zeka girişimi FalconAI’a 2,5 milyon euro yatırım

Yeni nesil yapay zeka algoritmaları ile mevcut öğrenme paradigmalarını değiştirmeyi hedefleyen FalconAI, yatırım haberi ile karşımızda. ACT Venture Partners'tan 2,5 milyon euro yatırım alan FalconAI, Olcay Yılmazçoban, Orhan Tunç Çeliker ve Berk Özer tarafından kurulan bir girişim.

İstanbul ve Boston’da bulunan deneyimli araştırmacılar ve mühendislerden oluşan bir ekibe sahip olan FalconAI, özgün yapay zeka algoritmaları geliştirerek, yapay zeka paradigmasının iki önemli engelini aşmayı hedefliyor. Çok büyük veri setlerine ihtiyaç duyulması ve hafızanın transfer edilememesi gibi problemlere odaklanan girişim, Nöroloji biliminden ilham alarak insanın öğrenme şeklini taklit eden teknikler geliştiriyor.

Tek seferde öğrenme ve transfer öğrenme

Bir alandaki verinin sahip olduğu yapıyı kullanarak bilginin bir başka alana aktarılmasını sağlayan ileri optimizasyon tekniklerinden de faydalanan yapay zeka girişimi, şu anda tek seferde öğrenme (one-shot learning) ve transfer öğrenme (transfer learning) tekniklerini görüntü tanıma ve öneri sunma sistemleri gibi alanlarda uygulamaya odaklanıyor.

Hem Boston hem de İstanbul'da ofislere sahip olan FalconAI tarafından geliştirilen ileri yapay zeka algoritmalarının özellikle veri miktarının sınırlı olduğu sektörlerde kullanılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.