Trello'da Pano'yu daha iyi yönetmeniz için ihtiyacınız olan Power-Up'lar

Trello'da Pano'yu daha iyi yönetmeniz için ihtiyacınız olan Power-Up'lar

Trello’yu daha verimli kullanabilmeniz için daha önce hem otomasyon alanında hem de analiz ve raporlama alanında  Trello’nun olmazsa olmaz power-uplarını sizler için derlemiştik. Bu yazımızda Trello'nun Pano ve Yardımcı Programları başlığında öne çıkan Power-Upları ele alıyoruz.

Advanced Comments

Bu Power-Up Trello'daki sıradan kartları canlı bir deftere dönüştürüyor. Görünebilen formatlama özelliğin sahip olan Advanced Comments aynı zamanda listelerinize hiyerarşik bir düzen de getiriyor. Aynı zamanda notlarınızı ayrı bir sekmede düzenlemenizi sağlayan bu Power-Up sayesinde not alırken daha dikkatli olmanız da amaçlanıyor. Üstelik Advanced Comments ile düzenleme yaparken değişiklikleri kaybetmeniz de söz konusu değil.

Custom fields

Custom Fields Power-Up'ı Trello kartlarında açılan bir menü, kontrol listesi veya tarih alanları eklemenizi sağlıyor.  İş akışınıza ekip arkadaşlarınızın ihtiyaçlarını gözeterek yeni bir süreç ve resmiyet kazandırmak istiyorsanız Custom Fields Power-Up'ı tam size göre. Üstelik Custom Fields ile oluşturduğunuz verileri kartlara ilk bakışta görmeniz de mümkün.

Custom Fields kullanarak pazarlama kampanyaları için başlangıç ve bitiş tarihleri ekleyebilir ya da satış ekipleri için takip listeleri oluşturabilirsiniz. Custom Fields metinler, rakamlar, kontrol listeleri, tarihler ve açılır listeleri kapsıyor.

İlk bakışta tüm verileri görmeniz sağlayan CustomFields aynı zamanda bunun için emoji desteği de sunuyor. Mobil cihazlar üzerinden de kolayca kullanabileceğiniz bu power-up'ın verileri indirmek için JSON ve CSV formatlarını desteklediğini de belirtelim.

Bu Power-Up'ın işlevi ve kullanımı oldukça basit. Reenhanced tarafından üretilen Card Numbers Power-Up'ı, konuşmalarda kartlardan daha kolay bahsedebilmeniz için onlara bir referans numarası tanımlıyor. Bu arada bu tanımlanan numaraların kartların ön kısmında yer aldığını söylemekte fayda var.
Hello Epics

Hello Epics kartlarınız arasındaki ilişkileri kolayca yönetebilmenizi sağlıyor. Hello Epics sayesinde kartlara link verebilir, birbiriyle ilişkili kartları kolayca görüntüleyebilir ve farklı panolarda olsa dahi bir karttan ötekine hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

Hello Epics power-up'ı ile her bir görevi parçalara ayırarak hem görevlerinizi hem de ikincil işlerinizi kolayca yönetebiliyorsunuz. Bu esnada her birinin iş takibini yapmanız da oldukça kolay. Tek bir bakışta tüm projeleri görmenizi sağlayan Hello Epics, ayn zamanda her projeyi birden fazla panoda bir çok ekibe açmanızı da kolaylaştırıyor.

14 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunan Hello Epics'in iş akışınızı kolaylaştırarak size zaman kazandıracağını söylemek mümkün.

draw.io Diagrams        

draw.io ise şimdiye kadar gördüğümüz power-up'lardan biraz daha farklı.Kullanıcıların ücretsiz olarak diyagram çizmesi için tasarlanan draw.io power up'ı akış çizelgeleri, BPMN, ağ diyagramları, UML ve ER diyagramları çizmek isteyenler için birebir.  Tamamen açık kaynaklı olan bu platform, verileri de sadece Trello'da depoluyor. Dolayısıyla verilerinizin başka bir yerde kullanılması da söz konusu değil. Son olarak draw.io sayesinde diğer diyagram araçlarından Trello'ya diyagram aktarabileceğinizi de ekleyelim.

Shippo tarafından tasarlanan Package Tracker power-up'ı teslimatını yapacağınız ürünün takip numarasını Trello'ya eklemenizi sağlıyor. Böylece Trello üzerinden güncel teslimat durumunu ve beklenen teslimat tarihini görüntüleyebiliyorsunuz.

FedEx, USPS, UPS, DHL ve bir çok uluslararası şirket ile çalışan Package Tracker, takip numarası üzerinden taşıyıcıları da otomatik olarak algılayabiliyor.

Trello Tree View

Tree View power-up'ı Trello'daki iş akışınızın görselleştirmenizi sağlıyor. Tüm kartlarınızı ve listelerinizi bir ağaç prensibiyle listeleyen Tree View, kartları ve panoları arşivlemenize gerek kalmadan ayırmanız için tasarlandı.
Tree View aynı zamanda etiketleri ve çıkartmaları görüntülemeyi kaldırma, listeleri ve kartları sürükleyip bırakma ve temaları kişiselleştirme özelliğine de sahip.  
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.