Trello'nun otomasyon alanında olmazsa olmaz Power-Upları

Trello'nun otomasyon alanında olmazsa olmaz Power-Upları

Otomasyon Power-Upları arasında Asana, Wrike, Slack ve Jira gibi programların yer almasını sağlayan Trello, bu alanda kullanıcılara daha verimli olmaları için farklı seçenekler de sunuyor. Trello'nun otomasyon alanında öne çıkan power-up eklentilerini sizler için derledik.

Card Snooze

Card Snooze, Trello panonuzu daha derli toplu tutmanızı sağlıyor. Panonuzda yer alan kartlar arasından farklı bir tarihte bitireceğiniz kartları seçerek ertelemenizi sağlayan Card Snooze, işi bitireceğiniz tarihlerde kartlarınızın panoda belirmesini de sağlıyor. Eğer diğer işleri hızlıca bitirdiyseniz, ertelediğiniz kartlara arşivden ulaşabiliyorsunuz.

GitHub Autosync

Bu Power-Up sayesinde GitHub ve Trello hesaplarınızı iki yönlü olarak senkronize edebiliyorsunuz. Böylece Trello'daki herhangi bir kart, yorum veya ek GitHub'daki konular, yorumlar ve ekler üzerinden kopyalanabiliyor.

Unito tarafından oluşturulan GitHub Autosync, Wrike ve Asana gibi başka araçlar kullanan ekip arkadaşlarınızla çalışmanıza da olanak tanıyor.

Card Repeater

Card Repeater Power-Up'ı sürekli tekrarladığınız görevleri otomatik olarak yeniden yaratıyor. Böylece her gün iş listenizi güncellemek durumunda kalmıyorsunuz. Bunun için karta bir zamanlama tanımlamanız yeterli. Böylece Trello belirttiğiniz tarihe göre kartı otomatik olarak kopyalayabiliyor.

Bu Power-Up'ın özellikle her hafta tekrarladığınız ya da ayda bir yapmanız gereken işlemler için birebir olduğunu söyleyebiliriz. Bu Power-Up bir hatırlatıcı görevi de görebilir. Bu arada kartları günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak düzenlemeniz de mümkün.

Butler  

Butler, Trello'yu oluşturduğunuz kurallar, zamanlanmış komutlar ve özel düğmeler vasıtasıyla yönetmenizi sağlıyor. Butler ile panonuzda bir takım işlemler yaparken otomatik olarak devreye giren kurallar oluşturabiliyor ya da periyodik komutlar planlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bir karttaki ya da panodaki favori eylemlerinizi düğmelerle gerçekleştirebildiğinizi de belirtelim. Son olarak Butler'ın kullanımınızı analiz ederek size zaman kazandıran düğmeler önerdiğini de eklemekte fayda var.

Cronofy 

Cronofy, kullandığınız takvimi Trello ile eşleştirmenizi sağlıyor. Böylece takvimde iş yükünüzü de kolayca görebiliyorsunuz. Cronofy sayesinde tüm kartlarınızda bulunan işlerin bitiş tarihini takviminizde görüntüleyebiliyor ve takvimi kapatmanıza gerek kalmadan bu tarihleri güncelleyebiliyorsunuz.

Zapier

Zapier de tıpkı Card Repeater gibi tekrar eden görevleri automatize etmeye odaklanan bir Power-up. Trello ile Google Sheets, Evernote, HubSpot ve Facebook gibi binden fazla uygulamayı bağlayan Zapier, bir kaç tık ile tüm uygulamaları aynı yerden kontrol etmenizi sağlıyor.

Booklet 

Booklet, kopyalama, taşıma,  etiket ekleme ya da kaldırmayı kolaylaştıran bir araç . Birden fazla kart için checklist oluşturmanızı sağlayan Booklet, checklist üzerinden kart oluşturmayı da mümkün kılıyor.  Aynı zamanda bir kartta bulunan verileri excel dokümanına aktarabileceğinizi de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.