Fuchsia OS Android işletim sisteminin yerini alacak

Fuchsia OS Android işletim sisteminin yerini alacak

İlk olarak 2016 yılının Ağustos ayında Google'ın yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Fuchsia OS adındaki işletim sistemi gelecekte dünyanın en popüler işletim sistemi olan Android'in yerini alabilir.

Bloomberg'ün haberine göre Goolge, kısa vadede belli başlı cihazlarında Fuchsia OS kullanmayı hedefliyor. Gelecekte ise tüm Google markalı cihazlarda Fuchsia OS işletim sistemini kullanmayı hedefleyen Google, gizlilik içinde geliştirilen Fuchsia OS'in Android'in yerini almasını amaçlıyor.

Projede 100 Google çalışanı yer alıyor

Fuchsia OS projesinde 100'den fazla Google çalışanı ile birlikte Android'in materyal dizayn tasarımını da yapan Matias Duarte'nin yer aldığını da ekleyelim. Fuchsia OS'in Android'den en büyük farkı ise daha fazla cihazda işletim sistemi olarak kullanılabiliyor olması.

Android işletim sistemi büyük oranda cep telefonları ve tabletler tarafından kullanılırken, Fuchsia OS cep telefonları ve tabletlerin yanı sıra akıllı hoparlörler ve evleri akıllandıran çeşitli aygıtlar tarafından kullanılabilecek. Fuchsia OS'in en büyük avantajı ise laptoplar tarafından bile kullanılabilecek olması.

Fuchsia OS'i geliştiren ekibin önem verdiği bir diğer konu ise işletim sisteminin sesle kontrol edilebilmesi. Gelen bilgilere göre Fuchsia OS, Android'e oranla çok daha gelişmiş sesle kontrol özelliklerine sahip olacak. Fuchsia OS'in Android gibi Linux tabanlı bir işletim sistemi olmadığını da belirtelim.

Fuchsia OS işletim sistemini kullanan cihazları ne zaman göreceğimiz veya bu cihazların ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. The Verge tarafından paylaşılan bir diğer bilgi ise Fuchsia OS kullanan akıllı ev cihazlarının 3 yıl sonra karşımıza çıkabileceği yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.