Otonom kamyon girişimi Embark, 30 milyon dolar yatırım aldı

Otonom kamyon girişimi Embark, 30 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde elektrikli araçlar günden güne artış gösteriyor. Bu araçlar kullanımı kolay motorsiklet, arabanın ötesinde daha büyük taşıtlarda da kendilerine yer bulmaya devam ediyor. Dünyada Uber Freight, Waymo gibi örnekleri olan bu girişimlere 2016 yılında Embark da eklenmişti.

Geçtiğimiz sene Embark'ın otonom tırının birkaç yıl içinde trafikte olacağını sizlerle paylaşmıştıkEmbark şimdi de Sequoia Capital'ın liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar aldı. Aldığı bu yatırımla Embark Trucks, sürücüsüz kamyonlarının tamamını piyasaya sürebilecek. Sequoia Capitalın ortaklarından Pat Grady yapılan yatırım sonrası Embark'ın yönetim kuruluna katıldı. Embark, perşembe günü yaptığı duyuruda, Data Collective, YCombinator, SV Angel ve AME Cloud gibi mevcut yatırımcıların da B Serisi yatırım turuna katıldığını açıkladı.

2 yıl önce kurulan Embark'ın yeni yatırımla birlikte aldığı toplam yatırım da 47 milyon dolar oldu.

Embark, günden güne kalabalıklaşmaya başlayan otonom kamyon girişimlerinin arasından sıyrılmak istiyor ve bu yüzden her ne kadar otonom olsa da kontrol amaçlı araçta bulunması gereken şoför sayısını minimuma düşürmeyi hedefliyor. Şirketin diğerlerine nispeten daha küçük bir ekibinin olması ve aldığı yatırım bu konuda ne kadar iddialı olduğunu da gösteriyor.

Embark şu anda Los Angeles'tan Phoenix'e kadar hizmet veriyor. Şirketin kurucusu Alex Rodrigues, uçtan uca sürüşte yakın gelecekte herhangi bir duraksama olmayacağının da altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.