Analiz ve raporlama alanında Trello'nun olmazsa olmaz power-upları

Analiz ve raporlama alanında Trello'nun olmazsa olmaz power-upları

Trello'yu daha verimli kullabilmeniz için analiz ve raporlama alanında Trello'nun olmazsa olmaz power-uplarını sizler için derledik. Gelin, diğer power-up'lar arasında öne çıkan 7 eklentiyi berbaer inceleyelim.

TimeCamp

TimeCamp, Trello'da yer alan görev kartlarına bir zamanlama kartı ekleyerek, görevin yapılma sürecini yönetmenizi sağlıyor. Bu power-up'ı kullanmak için kullanıcı adı ve şifre oluşmanız ya da Google hesabınız ile giriş yapmanız gerektiğini de belirtelim. Bu sürecin ardından göreve bir geri sayım aracı ekleyerek görevi ne kadar zamanda tamamladığınızı görmeniz mümkün. Ekibinizle beraber kullanabileceğiniz TimeCamp'in sitesi üzerinden ise aylık, haftalık ve günlük raprolar alabiliyor, bilgisayarınızı ne amaçla ve hangi aralıklarda kullandığınızı görüntüleyebiliyorsunuz.

Wistia

Wistia, Trello üzerinden video çalışmalarınızı kolaylaştırıyor. Wistia Power-up'ı sitenizdeki videonun performansını Trello kartları üzerinde görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra Wistia Power-up'ı sayesinde video ekibinin videoyu ne zaman yüklediğini kart üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde Trello kartı üzerinden videonun tamamını izlemeniz de mümkün. Trello'daki Power-Up'ın yanı sıra Bir pazarlama ekibi tarafından kurulan Wistia'nın pazarlama odaklı bir video platformu olduğunu belirtmekte de fayda var.

MailChimp

MailChimp Power-Up'ı, Trello üzerinde MailChimp e- posta kampanyalarınızı planlamanızı ve takip etmenizi sağlıyor. Bu kampanyaların tek bir konum üzerinden ve doğrudan yönetilebilmesi de oldukça avantajlı. Böylece uygulamalar arasında geçiş yapmadan, kartlara eklenen kampanyaları ekip arkadaşlarınızla paylaşabiliyor ve kampanyanın sonuçlarını takip edebiliyorsunuz.

Agile Metrics by Screenful

Proje yönetiminde Agile tekniğini kullananlar Screenful'un bu Power-Up'ından memnun kalabilir. Agile Metrics by Screenful ile Trello üzerinde ekibin ortaya çıkaracağı ürünler için belirlediği zaman aralığı olan Srinteler oluşturulabiliyor. Aynı şekilde bu Power-Up sayesinde  Sprint içerisinde tamamlanan işlerin yayına alınmasını tanımlayan releaseler de Trello üzerinde yaratılabiliyor. Lead ve cycle zamanlarınyla birlikte diğer metrikleri görüntüleyebilmenizi sağlayan Agile Metrics by Screenful, Trello'dan çok daha verimli bir şekilde yararlanmanızı da sağlıyor. 

Board Sync by Unito

Unito'nun Board Sync Power Up'ı oluşturulan farklı Trello panolarını eşleştirmenizi, senkronize etmenizi sağlıyor.  Board Sync aynı zamanda birbirinden farklı ekipler tarafından oluşturulan kartları senkronize etmek için de kullanılabiliyor. Böylece kullanıcılar müşterileri ya da dışarıda kalan bir ekip üyesi için kartları erişilebilir hale getirebiliyor. Aynı şekilde Board Sync by Unito ile herkese açık panolardaki kartları özel bir panoya tek yönlü bir şekilde senkronize etmeniz mümkün. 

Bu arada Unito'nun Board Sync Power Up'ının otomatik olarak üyelere, bitiş tarihlerine, eklentilere ve yorumlara da çift yönlü bir şekilde  bağlandığını belirtelim.

Deadlines by Elegantt

Çalışma hayatında bitiş zamanları belirlemek üretkenliği arttırmanın en iyi yollarından biri. Elegantt'ın Deadlines Power-Up'ı öncelik sırasına göre belirlediğiniz tüm bu bitiş sürelerini büyük bir çerçevede görmenizi sağlıyor. Böylece Trello Panosunda yer alan işlerin gidişatını kolayca yönetebiliyorsunuz.

Deadlines'ın ayrıca trello kartlarını, Trello'ya ait Bitiş Tarihi ve Bitti özelliklerine göre öncelik sıralamasına koyuyor. Bu görünümde katılımcılar ve etiketler ise sol tarafta yerini alıyor.

Kullanıcılar Deadlines'ın sunduğu tabloda her bir bitiş süresinin yakınlığını ve aciliyetini de görüntüleyebiliyor. Kullanıcılar bitiş tarihini yeniden düzenlemesi de mümkün.

Card Aging

Card Aging Power-Up'ı Trello panosunda yer alan kartlar arasında uzun süredir aktif olmayanları kolayca saptamanızı sağlıyor. Kullanılmayan kartların yavaş yavaş solarak sarardığı bu Power Up'ta, uzun süre boyunca ilgilenilmeyen kartlar parçalanmaya başlıyor. Böylece kullanıcılar ilgi görmeyen proje ve görevleri kolayca fark edebiliyor. Aynı şekilde arşivlenmesi ve durum güncellemesi gerektiren kartların da öne çıkmasını sağlayan Card Aging, Trello panosunda yer alan kartların güncel kalmasını amaçlıyor. 

Kartların yaşlanması 1,2 ve 4 hafta olarak değişirken, güncellenen kartlar, normal görünümüne geri dönüyor. Kart yaşlandırma seçeneklerinin Regular (Normal) ve Pirate (Korsan) olmak üzere iki farklı görünüme sahip olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.