Dün ikinci çeyrekte yaşadığı gerilemeler ve piyasa değerinin düşüşü ile gündeme gelen Facebook, farklı projeleri üzerinde hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Bugün kurumsal iletişim araçlarına odaklanan Redkix'i aldığını duyuran şirket, satın almanın maddi detaylarını paylaşmadı.
Redkix, iş yaşamında iletişimi daha etkin bir hale getirmek için e-postayı daha resmi ekip çalışması araçlarıyla kombinleyen araçlar sunuyor. İki yıl önce tohumlama turunda 17 milyon dolar yatırım alan şirketi bu turda Salesforce Ventures, Wicklow Capital, SG VC, Oren Zeev ve Ori Sasson desteklemişti.
Redkix'i bu yatırıma götüren değer ise sunduğu aracın bir e-posta ile Slack ya da Workplace gibi ortak çalışma araçlarıyla kombinlenebilmesiydi. Bunun yanı sıra kullanıcıların Redkix'te de bir ekip çalışması yürütmesi oldukça kolay bir işlemdi. Üstelik kayıtlı bir kullanıcı olmamanız halinde de tüm iletişimi e-posta üzerinden yürütmenizde söz konusuydu.
Constellation Research'ün başkan yardımcısı ve analisti olan Alan Lepofsky ise Redkix'in ekip çalışmasına odaklanan araçların atladığı bir noktaya çözüm getirdiğini ifade ediyor. Geleneksel e-posta ve modern mesajlaşma arasındaki iletişim boşluğunu gideren Redkix, tüm uygulamalara var olan e-postanız üzerinden erişmenizi sağlıyor. Böylece kullanıcılar, tüm araçları tek bir yerden kolayca yönetebiliyor.
Bu tarz satın almalarda sıklıkla gördüğümüz üzere şirketler teknolojiyle birlikte ekibi de bünyelerine katıyor. Dolayısıyla Redkix CEO ve CTO'sunun yanı sıra tüm ekibin Facebook kampüsüne taşınması ihtimal dahilinde. Satın almanın tamamlanmasıyla birlikte uygulamanın kapatılması da olası.
Redkix'in sağladığı teknoloji ise Workplace'de kurulan iletişim modelini değiştirebilir. Kullanıcılar tıpkı Redkix'te olduğu gibi Workplace ve e-posta kullanımını beraber yürütebilir. Bu noktada Facebook'un Redkix satın almasının, Workplace'i daha geniş kitlelere taşıma amacı taşıdığını söyleyebiliriz. Ne de olsa kazançları ve kar oranı her geçen gün gerileme kaydeden Facebook, yüzünü başka projelere çevirerek gelir kaynaklarını arttırmak istiyor olabilir. Her hangi bir e-posta adresiyle kullanılabilen bu teknoloji, Facebook'un kendi ekosisteminin dışına çıkmasına da olanak tanıyor.
Yine de verimliliğe ve iş araçlarına odaklanan ürünlere baktığımızda Facebook'un güçlü rakiplere sahip olduğunu görüyoruz. Başlangıçtan beri yakaladığı ivmeyi bırakmayan Slack'in yanı sıra Microsoft, Cisco ve Google da bu alanda ürettiği servis ve uygulamalarla öne çıkıyor.
Facebook ise bu rekabetin karşısında son kullanıcıya hitap etmek yerine kurumsal şirketlerle anlaşıyor. Şirket, 30 binden fazla kurumun Workplace kullandığını belirtiyor. Görünen o ki Facebook'un aksine büyümeye devam eden Workplace, Redkix sayesinde daha geniş kitlelere hitap etmenin yeni yollarını deneyecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap