Microsoft Excel, JavaScript fonksiyonlarını desteklemeye başlıyor

Microsoft Excel, JavaScript fonksiyonlarını desteklemeye başlıyor

Dünyanın en popüler uygulamalarından olan Microsoft Excel, yeni özellikleri ile güçlenmeye devam ediyor. Yeni açıklanan bir grup özellik içerisinde en çok dikkat çekenler Excel hücrelerine JavaScript yazılabilecek olması ve Power BI ile hazırlanmış görsel analizlerin entegre edilebilecek olması.

Excel'in fonksiyon veritabanı oldukça gelişmiş olsa da JavaScript desteği uzun zamandır beklenen bir özellikti. Karmaşık fonksiyonlar için Visual Basic kullanılabiliyor olsa da artık üçüncü parti uygulamlara bağlanıp gerçek zamanlı verileri Excel içerisinde gösterebilmek çok daha kolay olacak diyebiliriz.

Microsoft şu anda Office Insider programı içerisinde bu yeni özelliği test ediyor ve gelişitirici sürümünde bu özelliği siz de test edebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bu özelliklerin tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Azure Machine Learning desteği sayesinde Excel kullanıcıları artık şirketlerin veri bilimcilerinin geliştirdiği Machine Learning programlarını Excel üzerinde kullanabilecekler. Bir çok büyük şirket çalışanı Excel tabloları arasında dolaşmanın yanında şirket verilerileri ile boğuşuyor. Azure Machine Learning ve Power BI entegrasyonları sayesinde artık daha filtrelenmiş ve anlamlandırılmış verileri Excel dosyalarında kullanabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.