Google, Google Lens güncellemesi ile gelen birçok yeni özelliği tanıttı

Google, Google Lens güncellemesi ile gelen birçok yeni özelliği tanıttı

San Francisco’da düzenlenen Google I/O etkinliği ile Google'ın en yeni ürünleri ve özellikleri tanıtılmaya devam ediliyor. Google'ın verdiği müjdelerden biri de Google Lens'in, birçok Android telefonun kamera uygulamasına entegre edileceği haberi oldu.

Google Lens teknolojisi, kullanıcıların lokasyonları daha iyi bulmalarına yardımcı olmak için kamerayı ve Google Haritalar'ı birlikte çalıştıracak. Bu sayede Bu sayede kullanıcılar, birçok Android telefonun kamera uygulamasında otomatik halde bulunacak teknoloji sayesinde çevreleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecekler. Haritalar entegrasyonu kamera, bilgisayar görüş teknolojisi ve Google Haritalar'ı "sokak görünümü" ile birleştirecek.

Google Lens ile bir kitaba kameranızı tuttuğunuz zaman, o kitaba tanımlı videoları izleyebilecek, etrafınızda bulunan sanat eserleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz. Bu teknolojinin en güzel özelliklerinden biri olan Akıllı Metin Özelliği ile, etrafınızda bulunan metinleri kamera aracılığı ile cihazınıza aktarabilecek ve uzun süren yazım işleriyle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Google Lens’in kullanılabileceği cihazların LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, Asus ve Google Pixel olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.