Instagram'da "Öne Çıkarılan İçerikler" artık masaüstünden de görüntülenebiliyor

Instagram'da

Aralık 2017 yılında Instagram'ın duyurduğu hikayelerdeki öne çıkanlar (highlights) özelliği her geçen gün daha da popüler hale getiriyor. Birçok farklı markanın kreatif kullanımları yanısıra kullanıcılar da kaybolmasını istemedikleri hikayelerini farklı kategorilerde öne çıkararak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışıyor.

Mobil uygulamada hikayeleri gezmek keyifli ve kolay olsa da öne çıkarılan içerikleri gezmek bazen sorun olabiliyor. Öne çıkarılan içerik sayısı ne kadar fazla ise bu içerikler arasında gezinmek de o kadar zorlu olabiliyor. Neyse ki öne çıkan hikayeler artık masaüstünde!

www.instagram.com/burakbudak

Dün masaüstü tarayıcısından Instagram profilime girdiğimde öne çıkarılan içeriklerin artık tarayıcı üzerinden de gezilebildiğini gördüm. Birkaç aydır hikayeleri bilgisayarlarımızdan izleyebiliyorduk fakat henüz öne çıkanları göremiyorduk. Artık televizyon izler gibi takip ettiğimiz birinin hikayelerini daha rahat izleyebiliriz.

www.instagram.com/chrisburkard

Instagram bir fotoğraf paylaşım uygulamasının da ötesine geçerek bir çok marka için artık portfolyo gibi de kullanılıyor. Ürün satışı yapılıyor, ana sitesine yönlendirmeler yapılıyor ve artık öne çıkanlar özelliğiyle de beraber farklı alt menüler geliştirilebiliyor. Bu alanların nasıl kullanıldığı tamamen markalara kalmış bir şey fakat oldukça faydalı şekillerde kullanılacağı kesin.

Hikayelerinizi öne çıkardığınız zaman herkes tarafından tekrar tekrar görüntülenebildiği halde 24 saati geçtikten sonra kaç kişi izlerse izlesin bu izlenme/görüntülenme sayıları şu anda Instagram'ın istatistiklerine yansımıyor. Instagram'ın istatistik açısından oldukça zayıf olduğu kesin fakat zaten sayabileceği görüntülenmeleri neden panele yansıtmıyor ve hatta bunu ayrıca isimlendirmiyor bilemiyorum.

Severek takip ettiğiniz ve öne çıkan hikayeleri iyi kullandığını düşündüğünüz hesaplar varsa yorum alanında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.