Slack, Microsoft ve Facebook'un rakip ürünleri karşısında nasıl ayakta duruyor?

Slack, Microsoft ve Facebook'un rakip ürünleri karşısında nasıl ayakta duruyor?

Silikon Vadisi'nin en çok övündüğü girişimlerden biri olan Slack, hiç şüphesiz iş dünyasında da fazlaca kullanılan bir araç olarak karşımıza çıkamaya devam ediyor.

Uluslararası bir başarıya sahip olan Slack'in 5 milyar dolar değerlemesi ve globalde 8 milyon kullanıcısı bulunuyor. Slack, her ne kadar ortak çalışma alanında en çok tercih edilen girişimlerden biri olsa da teknoloji devleri Microsoft ve Facebook, Slack'e rakip olarak çıkardığı ürünleriyle sektörde ön sıralara geçmeye çalışıyor. Fakat Slack'in Ürün Geliştirme Müdürü April Underwood, bu şirketlerin henüz Slack'in önüne geçemediğini açıkladı.

Pazartesi günü, Colorado'da gerçekleşen Fortune Brainstorm Tech konferansında konuşan Underwood, Slack'in şu anda 8 milyon günlük aktif kullanıcıya ve 70 bin premium müşteriye sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Bugün Slack'in platformda 100 bin çalışanı bulunan kurumsal müşterilere sahip olduğunun altını çizdi.

Kullanıcılar Slack'i seviyor

Ancak Slack hızla büyüdüğü için, dev teknoloji şirketlerinin, özellikle de Microsoft ve Facebook'un rekabeti karşısında zorluklar yaşayabiliyor. Microsoft'un Office 365 ile birlikte gelen Teams ürünü ile Facebook'un Workplace'i Slack muadilleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünlere rağmen Slack'in hala en çok tercih edilen ürün olmasını Underwood kullanıcılar tarafından sevilmesine bağlıyor.

April Underwood, çalışanların Slack'i kullanmak istediklerini, rakipler getirildiğinde karar veren CIO ya da yöneticinin yeni ürünü kullanmak istemediğini belirtiyor. Underwood, başarılı olmak için Microsoft gibi teknoloji devleriyle daima rekabet içinde olacaklarının da altını çiziyor.

Fakat bu noktada, Slack'in bu pazarda ayakta kalmak için sadece kullanıcılarına güvenmesinin yetersiz olduğunu ve şirketin yeniliklerle karşımıza çıkması gerektiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.