Slack, Hipchat uygulamasını satın aldı ve kapatıyor

Slack, Hipchat uygulamasını satın aldı ve kapatıyor

Şirketler için entegre bir iletişim platformu olarak hizmet veren Slack bugün yaptığı sürpriz bir açıklama ile Atlassian'ın sahibi olduğu Hipchat ve Stride'ı satın aldığını ve Atlassian ile bu bağlamda bir partnerlik yaptığını duyurdu.

İç iletişim için oldukça büyük bir adım olduğunu söyleyebiliriz çünkü artık Atlassian'ın chat kısmını tamamen Slack üstlenecek. Slack için bir bakıma rakip platformlar olan Hipchat ve Stride'ı tamamen kapatılacak ve bunun yanında Atlassian sembolik bir bedel ile Slack'e yatırım yapmış olacak.

Yapılan duyuruda herhangi bir rakam paylaşılmadığı için özetlemek gerekirse Slack rakiplerini satın alıp kapatma karşılığında Atlassian'a bir miktar hisse verdi ve artık daha iç içe platformlar olarak hizmet verecekler. (Önümüzdeki dönemlerde Atlassian Slack'i satın alırsa şaşırmamak gerek.)

Kurumsal sohbet alanında oldukça büyük bir adım olduğunu söylemeliyim. Facebook'un Workplace'i ve Microsoft'un yakın zamanda tüm Office kullanıcılarına (135 milyon kullanıcı) sunduğu ve şirketlerin iç iletişimde kullanabileceği Teams platformuna karşı oldukça açık bir hamle gibi görünüyor.

Slack şu anda 500.000 aktif organizasyona sahipken Microsoft Teams platformu şu anda 200.000 aktif organizasyona sahip.

Hipchat kullanıcıları mevcut platformu şubat 2019'a kadar kullanmaya devam edebilecekler ve tabi isterseler şu andan itibaren Slack kullanmaya başlayabiliyor ve Atlassian'dan Hipchat geçmişlerini alarak Slack'e entegre edebiliyorlar.

Kurumsal sohbet alanındaki savaş, önümüzdeki dönemlerde daha da kızışacak gibi görünüyor. Yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.