Yapay zeka destekli chatbot hizmeti sunan girişim: Botart

Yapay zeka destekli chatbot hizmeti sunan girişim: Botart

Sektörlere özel geliştirilmiş, otonom mesajlaşma uygulamaları için yapay zeka tabanlı çoklu dil destekli chatbot hizmeti sunan Botart, 2017 yılında İzmir Ege Üniversitesi Teknopark içerisinde kuruldu. Yapay zeka tabanlı ürünler üretmek üzere, akademik bilgi birikimi ve endüstriyel deneyime sahip üç kurucu ortak ile hayat bulan girişim, Caner Ulutürk, Yiğitcan Şener ve Serkan İçer tarafından kuruldu.

Çoklu dil desteği sunuyor

Fikir aşamasından bu yana yaklaşık 2 yıl içinde geliştirilen Botart, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Yapay zeka çekirdeği ve dil işleme kütüphanesi birbirinden bağımsız olarak çalıştıran Botart, böylelikle herhangi bir dile çok hızlı bir şekilde adapte olabiliyor.

Halihazırda İngilizce ve Fransızca dillerinin Botart tarafından test edildiğini de ekleyelim. Yapay zeka platformu, halihazırda firmaların kullandığı mesajlaşma kanallarına (Facebook Messenger, Web sitesi, Mobil Uygulamalar, Line, Slack, Skype, Telegram) entegre olarak, firma müşterisinin yazdığı mesajları anlayıp bunları firmaların doğru ürün/hizmetleriyle eşleştirilerek ilgili yanıtları otonom olarak verebiliyor.

Bunun yanı sıra Botart, sunduğu Chatbot API'ları sayesinde, kurumsal firmaların ve yazılım geliştiricilerin kendi chatbotlarını geliştirmelerine imkan de imkan sağlıyor. 600 başvuru arasından Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT’a seçilen 11 yeni girişim arasında da yer alan Botart'ın ilk müşterisi ise Türk Ekonomi Bankası oldu.

Hem ülkemizde hem de yurt dışında pek çok rakibe sahip olan Botart, geliştirdiği sezgi odaklı hibrit yapay zeka teknolojisi sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Botart tarafından geliştirilen yapay zeka algoritmasının dışarıdan herhangi bir API erişimine ihtiyaç duymadığını da ekleyelim.

Böylece kurum verileri dışarıdaki sunuculara aktarılmaz ve yüksek güvenlik sağlar. Bunun yanında geliştirilmiş olan kolay kullanılabilen yönetim paneli sayesinde, kullanıcılar aldıkları 15 dakikalık eğitimin ardından herhangi bir uzmanlığa ihtiyaç duymadan kendi chatbotlarını eğitebilirler.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Botart, banka ve benzeri büyük ölçekli firmalar için on-premise ürün satışlarından lisans ve bakım bedeli alıyor. Botart'ın kullandığı bir diğer gelir modeli ise KOBİ’lerin aylık ödeme yaparak kullanabilecekleri SaaS seçeneği.

Son olarak Botart'ın sahip olduğu çoklu dil desteğini kullanarak yurt dışı pazarlara açılmayı ve SaaS platformları vasıtasıyla büyüme ivmelerini artırmayı hedefliyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.