Dün Anılar özelliğini tanıtan Facebook, platformdaki tüm geçmişinizi tek bir yerde toplamayı hedefliyor. Anılar özelliği aynı zamanda şimdiye kadar "Tarihte Bugün" sekmesi olarak bize sunulan içeriklerin yeni bir yorumu olarak da konumlanıyor. Ancak Anılar özelliğinde sadece "Tarihte Bugün" içerikleri yer almıyor.
Şirket içerikleri dört farklı başlık altında sunuyor.
- Tarihte Bugün: Bu sekmede şimdiye kadar gördüğümüz içerikler geçerli olmaya devam edecek. Gönderiler ve hayatınızda gerçekleşen önemli olaylar Tarihte Bugün sekmesinde yer alacak.
- Bugün Kurduğun Arkadaşlıklar: Bu kısım, geçmişte o tarihte Facebook üzerinden arkadaşlık kurduğunuz kişilerin listesini içerecek. Her zamanki gibi bu arkadaşlığı kutlamak için Facebook tarafından oluşturulan video ve kolajlar da bu sekmede yer alacak.
- Anıların Özeti : Bu kısım, mevsimsel ya da aylık olarak anıların özetini içerecek. Anıların özetinin kısa bir video ya da mesaja yerleştirilmesi de söz konusu.
- Gözden Kaçırdığın Anılar: : Eğer uzun süredir anılar sayfasına göz atmadıysanız, geçtiğimiz haftalarda gözden kaçırmış olabileceğiniz gönderilere bu kısımda yer verilecek.
Facebook yaptığı açıklamada bir araştırmaya göre bu yeni Anılar özelliğinin insanların iyi hissetmesi üzerinde olumlu etkileri olduğunu da belirtiyor. Hatırlarsanız Facebook açıkladığı bir başka araştırma sonucunda Facebook’ta pasif olmanın kendinizi kötü hissetmenize yol açabileceğini de öne sürmüştü. Dün yaptığı basın açıklamasında her anının kullanıcılara kendini iyi hissetiremeyebileceğinin farkında olduğunu belirten şirket geri bildirimlere de açık olduklarını ifade etti. Bu noktada anıların tercihlerini değiştirerek kullanıcıları ve tarihleri filtreleyebildiğinizi de belirtelim.
Bu yeni Anılar özelliği kapsamında Facebook'un yeni ve duygusal paylaşımların önünü açmak istediğini söyleyebiliriz. Her ne kadar Cambridge Analytica krizi sonrası #deletefacebook hareketi pek bir etki yaratmamış ve hatta kullanım oranı artmış olsa da, her platform gibi Facebook'un da düzenli olarak günlük kullanım oranları artışına ihtiyacı var.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap