Mark Zuckerberg, "#deletefacebook" hareketinde kayda değer sayıda hesap silinmedi

Mark Zuckerberg,

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Cambridge Analytica ve Facebook krizi, "#deletefacebook" kampanyasını doğurmuştu ve bu kampanya sosyal medyada bir çok kişinin paylaşımıyla gündem olmuş ve tabi ki bir çok hesabın silinmesine neden olmuştu ve "#deletefacebook" kampanyası en büyük desteği WhatsApp kurucu ortağından almıştı.

Bu kadar büyük bir kriz sonucunda ortaya çıkan bir kampanyanın çok fazla kişi tarafından desteklenmesi bekleniyor genelde fakat durumun ciddiyeti pek fazla anlaşılmadığından olsa gerek görünüşe göre tahmin edildiği kadar destek görememiş. "#deletefacebook" kampanyası ile ilgili konuşan Mark Zuckerberg, bu kampanyanın iyi bir şey olmadığını fakat şu ana kadar kayda değer sayıda hesap silinmediği bilgisini New York Times ile yaptığı röportajda paylaştı.

"Açıkça görülüyor ki bu durum insanlar için büyük bir güven sorunu ve bunu anlıyorum. İnsanların uygulamayı silmeleri veya Facebook'u kullanırken kendilerini iyi hissetmemeleri çok büyük bir problem ve bunu düzeltmek bizim öncelikli sorumluluğumuz."

Yaşanan krizle ilgili araştırma ve soruşturmalar devam ederken bir çok kullanıcının hem Facebook hem de diğer sosyal ağlara bakış açısının ne şekilde değişeceği de merak konusu. Bu konunu kısa sürede unutulup gitmesi, daha büyük problemler için zemin hazırlayacaktır. Markalar ve kullanıcılar bu duruma tepkilerini net olarak göstermeli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.