Apple'ın kurucularından Steve Wozniak da #DeleteFacebook hareketine katıldı

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak da #DeleteFacebook hareketine katıldı

Steve Jobs'la birlikte Apple'ın kurucularından olan Steve Wozniak, Facebook'un kişilerin özel bilgilerini sızdırmasının ortaya çıkmasından sonra başlatılan #deletefacebook hareketine dahil oldu.

Steve Wozniak, yaptığı bir kamuoyu açıklamasıyla Facebook hesabını kapattığını ve uygulamayı sildiğini doğruladı. Facebook'un kullanıcıların tüm kişisel bilgilerini paylaştığı bir platform olduğunu ve şirketin ise bu verileri reklam malzemesi olarak kullanıp para kazandığını söyleyen Wozniak, bunun tek taraflı bir anlaşma olduğunu ve kullanıcıların bu gelirlerden herhangi bir pay almadığının da altını çizdi. Apple'ın kurucusu, kişisel verilerinin satılmasındansa ücretli üyeliği tercih edeceğini belirtti.

Daha önce sizinle tüm detaylarını paylaştığımız Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasıyla başlatılan #deletefacebook hareketine ilk katılanlardan biri de Elon Musk olmuştu. Musk, 2 buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Tesla ve SpaceX’in resmi Facebook hesaplarını silmişti.

Halktan kişilerin yanında teknoloji devlerinin önemli isimlerinin de bu harekete katılıyor olması, halihazırda eskisi kadar popüler olmayan Facebook'un akıbetinin ne olacağını merak ettiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.