Yeni pazarlara yatırım yapmak hakkında her şey Webrazzi Connect: London'da konuşuldu

Yeni pazarlara yatırım yapmak hakkında her şey Webrazzi Connect: London'da konuşuldu

Londra'nın en gözde mekanlarından olan 8 Northumberland'de gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Connect: London konferansımızda yeni pazarlara yatırım yapmak ile ilgili oturumumuzda Amadeus Capital Partners'tan Andrea Traversone, Delin Ventures'tan Naz Özertuğrul ve EBRD'den Zaya Kadyrova bizlerle birlikteydi.

Investing in Emerging Markets isimli oturumda yeni pazarlara yatırım yapmanın inceliklerini tüm detaylarıyla katılımcılarla paylaşan konuklarımız, bu konuda merak edilenleri ve daha fazlasını cevapladı.

EBRD'den Zaya Kadyrova direkt yatırımları tercih ettiklerini söylerken, şirketin Avrupa'da Yunanistan ve Türkiye'de ağırlıklı olarak yatırım yaptığını, ayrıca Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da yatırımların mevcut olduğunu söyledi. Türkiye'de özellikle Onedio gibi globalde kendine isim bulan şirketleri tercih ettiklerini belirleyen Kadyrova, Türkiye'deki iki yatırımdan kısaca bahsetti.

Globalde iş yapabilme şansı yüksek olan yatırımların tercih edildiğini belirten Andrea Traversone, iyzico hakkında genel bilgiler verirken teknoloji odağındaki girişimlerin şansının daha yüksek olduğunun da altını çizdi.

Atomico'dan ayrıldıktan sonra kendi şirketini kuran hem girişimci hem de yatırımcı Naz Özertuğrul ise özellikle yerli girişimlere yatırım yapmak istediklerini, yerli girişimlerin global ekosistemde kendilerine yer bulmalarını istediğinden bahsetti. Türk girişimcilerin yurt dışında kendilerine pazar bulmaları için yapmaları gerekenlerden kısaca bahseden Özertuğrul, yerli girişimlerin Avrupa'ya açılmasının eskisinden kolay olduğunun da altını çizdi.

Büyük işleri lokalize eden girişimlere yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Andrea Traversone'a istinaden Zaya Kadyrova, aynı yapıdaki girişimlerin her ülkede farklılık gösterebileceğinden bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.