Garaj Sepeti yılın ilk çeyreğine dair raporunu yayınladı

Garaj Sepeti yılın ilk çeyreğine dair raporunu yayınladı

Otomotiv sektörüne odaklanan bir girişim olan Garaj Sepeti, 2018 yılının ilk çeyreğinde sıfır ve ikinci el olarak en çok satan otomobil ve hafif ticari araç değerlendirmesini yayınladı. GarajReport adıyla yayınlanan rapora göre 2018 yılının ilk 3 ayında Türkiye otomotiv pazarında geçen yıla göre yüzde 1,5’luk bir artış yaşandı.

Araba Değeri Uygulaması ile tüm ikinci el araçların en doğru ortalama satış fiyatlarını bulan Garaj Sepeti'nin araba değeri uygulamasını 200 bin kişi kullandı. Uygulamanın verilerine 2018 yılının ilk 3 ayında araba değeri en çok sorgulanan modeller Focus, Astra, Corolla, Clio, Megane, Civic ve Passat.

Garaj Sepeti ve Tasit.com'un 2. el araç ilan verileri doğrultusunda en çok arama yapılan otomobil markaları Ford, Mercedes-Benz, BMW ve Renault. En çok arama yapılan 2. el otomobil modelleri ise Megane, Qashqai, Duster, Astra, Civic, Fluence ve Passat. İkinci el araç fiyatları ile ilgili önemli detaylar paylaşan GarajReport, 2017 yılının ilk 3 ayında ortalama 56 bin TL olan ikinci el otomobil fiyatlarının 2018 yılının ilk 3 ayında 61 bin TL seviyelerine kadar çıktığını da belirtti.

Yılın ilk 3 ayda satılan araç sayısı 158 bin 430 adet olurken bu rakamın 122 bin 310’unu otomobiller, 36 bin 120’sini ise hafif ticari araçlar oluşturuyor. 2017 yılının ilk çeyreğinde 156 bin olan otomobil ve hafif ticari araç toplam adedi, 2018 yılının ilk çeyreğinde ise 158 bin 430'a çıktı. Yılın ilk 3 ayında otomobil pazarı yüzde 5,5 artarken, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 10 oranında azaldı.

Ocak - Mart ayları içinde ülkemizde en çok satılan otomobil markalarına baktığımızda ise ilk sırada Renault'u görüyoruz. Renault markasını ise Volkswagen, Hyundai, Fiat ve Toyota takip ediyor. Hafif ticari araç satışlarına bakıldığında ise ilk sırada Ford yer alırken, Ford'u Fiat, Volkswagen ve Renault takip etti.

En çok satan model Megane Sedan

Otomobil anlamında en çok satılan modeller ise sırasıyla Megane Sedan, Egea Sedan, Clio, Civic ve Corolla. 2017 yılının Mart ayına oranla otomobil ve hafif ticari araç pazarının satışlarının 2018 yılının Mart ayında yüzde 3,45 artığını da ekleyelim. Dilerseniz GarajReport raporunun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.