Yemekten markete sipariş getiren uygulama Glovo, Türkiye'ye adım atıyor

Yemekten markete sipariş getiren uygulama Glovo, Türkiye'ye adım atıyor

2015 yılında İspanya'da, Miguel Vicente, Oscar Pierre ve Sacha Michaud tarafından kurulan ve on-demand delivery kategorisinde yer alan girişim Glovo, mayıs ayı içerisinde Türkiye'de faaliyete başlıyor.

Barselona merkezli Glovo, geçtiğimiz yılın ekim ayında Rakuten Capital ve Cathay Innovation tarafından yönetilen ve Seaya Ventures, Entreé Capital, Caixa Capital Risk ile Bonsai Venture Capital gibi şirketlerin de yer aldığı B Serisi yatırım turunda, 30 milyon euro yatırım almıştı.

Talep üzerinde dilediğiniz birçok şeyi kapıya teslim olarak getiren girişimde marketten yemeğe, ilaçtan hediyelik eşyaya birçok kategori yer alıyor. Uygulamayı indirip sisteme üye olduğunuzda konum bilgilerinize izin veriyorsunuz. Daha sonra size en yakın restoranları, marketleri sistemde görebiliyor, talep ettiğiniz ürünü ödeme yönteminizi seçerek sipariş edebiliyorsunuz.

Glovo'nun kendi kuryeleri siparişinizi belirlediğiniz adrese getiriyor. Türkiye regülasyonuna göre bazı özelliklerin ülkede aktif edilemeyeceğini de belirtelim. Yemek siparişi ve market siparişi ile Türkiye'de hizmet vermesini beklediğimiz Glovo'nun özellikle yemek siparişi alanındaki tasarımı Uber Eats'i akıllara getiriyor.

Barselona, ​​Madrid, Valencia, Zaragoza, Sevilla, Malaga, Mallorca, Bilbao, Roma, Milano ve Paris gibi şehirlerde aktif olarak kullanılan Glovo, Güney Amerika'da da Arjantin, Şili, Peru ve Brezilya'da hizmet veriyor. Türkiye'yle birlikte Romanya lansmanı da gerçekleştirecek uygulama, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkelerinde genişlemeyi hedefliyor.

Aktif olarak 250 binden fazla kullanıcının ve 3 binden fazla tedarikçinin yer aldığı, kullanıcı sayısı hızla artış gösteren Glovo'yu iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz. Uygulamanın Türkiye'de mayıs ayı içerisinde aktif edileceğini bir kere daha hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.