P&G, YouTube'da reklam yayınlama boykotunu sonlandırıyor

P&G, YouTube'da reklam yayınlama boykotunu sonlandırıyor

Dünyanın en büyük reklam verenlerinden Procter&Gamble (P&G), bir yılı geçkin süredir video paylaşım platformu YouTube'a yönelik başlattığı reklam boykotunu sonlandırıyor. P&G, dijital reklam harcamaları konusunda belirlediği kriterleri karşılayamadığı gerekçesi ile YouTube reklamlarını askıya almıştı.

Bildiğiniz üzere, YouTube son aylarda birçok küresel markanın eleştiri oklarının hedefinde olmuştu. Bunda en büyük neden platformun, nefret söylemi ve terör propagandası barındıran içeriklerde küresel şirketlerin reklamlarının boy göstermesiydi.

P&G’nin YouTube’a dönüşü katı hükümler getiriyor.  Reklamlar şirketin kişisel olarak gözden geçirdiği ve onayladığı toplam 10.000 kanal üzerinde gösterilmeye izin verilecek. Bloomberg'e konuşan bir şirket sözcüsü, “Marka güvenliğini artırmak için YouTube ile yoğun bir şekilde çalıştık.” dedi.

P&G artık, markalarının YouTube'da reklam verme seçeneğine sahip olmaları için doğru önlemlerin alındığına kanaat getiriyor. Bu arada P&G, YouTube'da reklam harcamalarını askıya almasına rağmen, video sitesinde kanalları sürdürmeye devam etti. Güney Kore'de düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları için zamanlanan ve 2012 yılından beri sürdürdüğü Teşekkürler Anne kampanyasına  kendi kanalında devam etti.

P&G,  dünya genelinde TV, basılı, radyo gibi geleneksel reklam kanalları da dahil olmak üzere  dijital ve diğer kanallardaki reklam harcamalarına geçtiğimiz yıl 7,1 milyar dolar harcadı. Dijital reklam harcamalarında  140 milyon dolarlık bir kesintiye giden şirket, buna rağmen organik satışlarda yüzde 2’lik bir artış yakaladıklarını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.