P&G, 100 milyon dolarlık dijital reklam kesintisinin arkasındaki başarıyı açıkladı

P&G, 100 milyon dolarlık dijital reklam kesintisinin arkasındaki başarıyı açıkladı

Hızlı tüketim ürünleri firması Procter & Gamble (P&G) 2017 Mart ayında başlattığı dijital reklam harcamalarındaki kesintide iyi bir strateji izledi. Dünyanın en büyük reklam vereni olarak küreselde yaptığı 100 milyon dolarlık kesintinin ardından şirketin yüzde 2'lik bir büyüme gösterdiğini öncesinde paylaşmıştık. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Marc Pritchard katıldığı bir konferansta başarının arkasındaki nedenleri açıkladı.

Pritchard, Association of National Advertisers' Masters of Marketing Conference'ta yaptığı açıklamada 100 milyon dolarlık kesintinin şirket satışlarını olumsuz yönde etkilemediğini yeniledi. Reklam kampanyalarında erişim, frekans ve etkileşime odaklanan şirketin kaliteli medya içeriğini tüketicisi ile buluşturduğunun altını çizdi.

Anlamlı veri, doğru kanal ve strateji

P&G tüketicisini anlamada ve tüketicisine yakın olmada Facebook, Instagram, Snapchat gibi sosyal medya araçlarını kullanan bir şirket. Pritchard göre, şirket bu sosyal ağlarla yeni nesil dijital reklamcılık üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, şirket tüketicilere daha yakın olan Amazon, Alibaba gibi e-ticaretin devlerinin verilerinden yararlanarak ürünlerini satın almak isteyecek potansiyel müşterilere ulaşıyor.

P&G’de yaşanan bu değişiklileri doğal seleksiyon olarak değerlendirmek yanlış olmaz. Zira şirket 2012 yılında da küresel anlamda reklam harcamalarında 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık bütçe kesintisine gideceğini ve pazarlamada dijitale daha fazla ağırlık vereceğini açıklamıştı. 100 milyon dolarlık kesinti şirketin bu süreçteki dijital dönüşümünde önemli ve akıllı adımlar attığını ve yeterli olgunluğa ulaştığını bir kez daha kanıtlıyor. Öte yandan elindeki veriyi doğru anlamlandıran şirketin artık gereksiz reklam harcamalarından da kaçındığını görmekteyiz.

P&G'nin izlediği yol şirketin sadece cebini korumuyor. Her gün milyarlarca içeriğin üretildiği dijital dünyada marka güvenliğini tehdit eden kötü niyetli ya da hedef kitle ile uyuşmayan videoların arasında reklamların gösterildiğine tanık oluyoruz. Pritchard da bu konuya parmak basarak, 2017'nin sonuna kadar Media Rating Council tarafından onaylanmayan  medya reklam çalışmalarını da durduracaklarını yeniledi.

P&G'de küresel olarak kategori büyümeleri yavaşlasa da, organik satışlardaki %2'lik artışa paralel olarak mali yılda hızlanan %2'lik birim hacim artışı ile şirketin 16.1 milyar dolar gelir elde ettiğini buradan paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.