Reklam verenlerden YouTube'a pedofili boykotu

Popüler video paylaşım platformu YouTube bugünlerde itibar yönetimi üzerine büyük sorunlar yaşıyor. Platform, öncesinde  çocuklara yönelik videoların şiddet içerdiğine yönelik birçok defa eleştirilmişti. Site bugünlerde ise pedofili vakaları ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta arama çubuğunun kullanıcılara önerdiği pedofili içeren video başlıklarının ardından, çocukların oynadığı videoların altına yazılan cinsel içerikli yorumlar  şirkete zor anlar yaşatıyor.

Reklam verenlerin ise konu dolayısı ile platforma daha fazla tolerans göstermek istemiyorlar. Platformun önemli reklam verenleri sitenin bu sorunu çözünceye kadar Google ve YouTube'a reklam vermeyeceklerini açıkladılar. Aralarında Adidas, Mars, Deusche Bank, HP gibi milyonlarca dolarlık YouTube bütçeleri ile platforma reklam yatırımı yapan şirketler, bu durumun kabul edilemez olduğunu bildirdiler.

Mars'tan yapılan açıklamada, "Uygun güvenlik önlemleri alınana kadar, YouTube ve Google'da reklam yayınlamayacağız" bilgileri yer aldı. Adidas ise "Durum açıkça kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Platform, bir reklamveren boykotuyla ilk kez karşılaşmıyor aslında. Bu yılın başlarında reklamverenler, sitenin  otomatik reklamcılık teknolojisi nedeniyle reklamları aşırılıkçı ve nefret içeriklerinin yanında göstermesinden dolayı platfromu yine boykot etmişlerdi.

150 bin video silindi

Oluşan baskılar karşısında platform geç de olsa adım attı ve platfromdan 150.000'den fazla videoyu bu hafta kaldırdı. Site ayrıca, iddia edilen çocuk predatörleri tarafından hedeflenen 625.000'den fazla video altında yer alan yorumları da sildi.

Öte yandan YouTube'dan dün yapılan açıklamaya göre platform, uygunsuz içerik barındırmaları nedeniyle  yaklaşık 2 milyon video ve 50 bin kanaldan reklamları kaldırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.