Seslenen Kitap'ın Storytel satın almasına uzanan girişim yolculuğu

Seslenen Kitap'ın Storytel satın almasına uzanan girişim yolculuğu

Daha önce sesli kitap dükkanı Seslenen Kitap'ın İsveçli sesli kitap şirketi Storytel Group‘a satıldığını aktarmıştık. Webrazzi Dijital 2018'de sahne alan şirketin kurucu ortağı Berk İmamoğlu şirketin hikayesini ve Storytel'e dönüşümünü izleyicilerle paylaştı.

Sesli kitap dükkanı fikrini ilk olarak 2008'de ortağı Yiğit Aktulga ile hayat geçirmek istediklerini söyleyen İmamoğlu, yayın evleri ve hissedarlar ile yaptıkları görüşmeler sonucunda bu işten vazgeçtiklerini belirtti. O dönemde son kullanıcıların sadece CD'ler aracılığıyla kitap dinleyebildiğini belirten İmamoğlu, işin aynı zamanda ölçeklendiremeyeceğini de gördüklerini ifade etti.

2013'te ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte işin farklılaştığını söyleyen İmamoğlu, bu yıl iOS, Android  ve Windows Phone uygulamarı ile  yaptıkları lansmanı hatırlattı. İmamoğlu, 2017 başında ise Seslenen Kitap'ın iOS, Android mobil uygulamaları ve Windows, Mac masaüstü uygulamarıyla 100'ün üzerinde seslendirme sanatçı ile hizmet verdiğini ifade etti.

İşe sadece yazarların seslendirdiği 12 kitap ile başladıklarını söyleyen İmamoğlu, şu anda 400 kitap ile kullanıcılara hizmet verdiklerini belirtti. Bu 400 kitapbın sadece 35'inin yazarları tarafından seslendirildiğini de sözlerine ekledi. Şimdiye kadar 500 bin tekil indirmenin yanı sıra 250 bin kişinin de platforma üye olduğunu söyleyen İmamoğlu, 100 binin üzerinde seslenen kitap satıldığını ifade etti. İmamoğlu, Seslenen Kitap'ın, Storytel satın almasından sonra ise ürünün kullanım hakkını satın alma çerçevesinde ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

2017'de 100 milyon saat sesli kitap yayınlandığını belirten 500 bin aboneye ve abone başına 200 saat okumaya sahip olduklarını da vurguladı. Bu rakam kullanıcı başına aylık 1.5-2 saat kitap dinlemeye denk geldiğini söyleyelim

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.