Social Capital’dan yatırım alan Sinemia, Avustralya ve Kanada’ya açıldı

Social Capital’dan yatırım alan Sinemia, Avustralya ve Kanada’ya açıldı

Geçtiğimiz Ocak ayında yeni yatırım turunu tamamlayarak ABD'ye açılan Sinemia, yeni bir yatırımla karşımızda. Slack, Box ve Intercom gibi dünyaca ünlü girişimlerin yatırımcısı konumunda olan risk sermayesi Social Capital’dan yatırım alan Sinemia, Avustralya ve Kanada’ya açıldı.

500 Startups ve Revo Capital yatırımının değerlemesinden 4 kat büyük

Yapılan yatırımın detayları açıklanmasa da aldığımız bilgilere göre Social Capital yatırımı 2017 ilk çeyreğindeki Revo Capital yatırımındaki değerlemenin 4 katı büyüklüğünde bir değerleme ile alındı.

Hatırlatmak gerekirse 2015 yılında Aslanoba Capital'dan ilk, 2016 yılında Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyeleri Ali Çebi ve Burak Örücü'den ikinci yatırımını alan girişim, geçtiğimiz yıl ise 500 Startups ve Revo Capital’dan 5 milyon TL yatırım almıştı.

Avustralya, Kanada, ABD, İngiltere ve Türkiye olmak üzere 16 milyar dolar pazar büyüklüğü olan 5 ülkede hizmet vermeye başlayan Sinemia, geçtiğimiz yıl ABD'de pazarında hizmet vermeye başlayarak globalleşme için ilk adımını atmıştı.

Asya ve Uzak Doğu'ya açılıyor

Sadece Kanada’da 3 haftada 250 bin dolarlık yıllandırılmış gelir seviyesine ulaşan Sinemia, yeni yatırımını, öncelik ABD olmak üzere mevcut pazarlardaki hızlı büyümesi ve global açılımının hızlanması için kullanacak. Sinemia'nın çok yakında aralarında Hong Kong ile Singapur’un da olduğu Asya ve Uzak Doğu pazarlarına açılacağını da ekleyelim.

Sinemia olarak, tüm dünyada sinema pazarını büyütmek ve sinemaseverlere daha hızlı, daha kolay, daha uygun fiyatlı, daha eğlenceli sinema deneyimini yaşatmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz, 3 yıldan kısa bir sürede global sinema endüstrisinin kalbi olan pazarlarda hizmet veren, çok uluslu bir firma haline geldiklerini de belirtti.

Social Capital gibi dünyaca ünlü girişimlere yatırım yapmış, güçlü bir risk sermayesinden yatırım almış olmanın gurur verici olduğunu dile getiren Oğuz, ekip olarak küresel çapta en iyi sinema deneyimini sunmak için çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.