Sinemia, değerlemesini 5 katına çıkartarak 2. tur yatırımını aldı

Sinemia, değerlemesini 5 katına çıkartarak 2. tur yatırımını aldı

Yaklaşık olarak bir buçuk sene önce yayın hayatına başlayan Sinemia bugün 2. yatırımını aldı.

'Özel Sinema Kulübü' sloganıyla dikkat çeken girişim; kullanıcılarına 2 sinema bileti fiyatına 'sınırsız sinema özgürlüğü' vaat ediyor. Kısaca hatırlatmak gerekirse; gün veya seans ayrımı bulunmayan Sinemia'ya aylık 49 TL'den başlayan fiyatlarla üye olup platformun konum tabanlı mobil uygulaması sayesinde -günde bir kez- ücretsiz olarak sinemaya gidebiliyorsunuz.

İlk tur yatırımını Aslanoba Capital'den alan girişim, 8 ay sonra ve yine Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ikinci turda değerlemesini 5 katına çıkardı. Sinemia'nın ikinci tur yatırımına Aslanoba Capital ile İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü dahil olurken alınan ortak karar neticesinde yatırım miktarıyla ilgili bir detay verilmedi.

Son dönemde her çeyrekte gelirini 4 kat büyütmeyi başaran girişim; aynı zamanda Özel Pazar üzerinden gerçekleşen onuncu, İstanbul Startup Angels'ın da 6. yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Sinemia'nın Özel Pazar üzerinden gerçekleşen yatırım turundan bir kare
Sinemia'nın Özel Pazar üzerinden gerçekleşen yatırım turundan bir kare

Sinemia yurtdışına açılıyor, öncelikli pazarlar İngiltere ve ABD

Yeni yatırımla ilgili konuşan Sinemia kurucusu Rıfat Oğuz ilk günkü gibi sinema kulübü odağında devam ederek yurtdışına açılma planları olduğundan bahsetti ve şunları söyledi: "Ağustos ayında hayata geçireceğimiz yeni uygulamamız ile sinema deneyimini iyileştirmek ve kolaylaştırmak adına; kişiye özel öneriler, marka ayrıcalıkları ve sinema içi satışa kadar birçok yeni özelliği pazara sunmuş olacağız. Sinemia uygulaması aynı zamanda sinemaseverlere özel bir sosyal medya mecrası da olacak."

Mobil uygulamalarını yıl sonuna kadar 20 ülkede aktif etmeyi planladıklarını belirten Oğuz, 'premium üyelik sistemini' de Türkiye'nin ardından önce İngiltere sonrasındaysa ABD'ye taşımak için çalışmaların sürdüğüne değindi.

Son olarak; ülkemizin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası içinde bulunduğu bu kritik dönemde gerçekleşen yatırımın internet sektörü adına devamını diliyoruz. Kısa sürede değerlemesini tam 5 katına çıkartarak 2. tur yatırımını alan Sinemia hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.