Blockchain Venture Summit'te sahne alan 15 proje

Blockchain Venture Summit'te sahne alan 15 proje

Bugün gerçekleşen ve bizim de desteklediğimiz Blockchain Venture Summit'te Blockchain ekosisteminin nabzı tutuldu. Hem yerli hem de yabancı pek çok önemli projenin yer aldığı Blockchain Venture Summit'te, blockchain teknolojisinin önümüzde açabileceği yeni ufuklar tartışıldı ve günümüz girişimlerine dair akıllara takılan sorular cevap buldu. Bu listemizde ise sizler için Blockchain Venture Summit'te sahne alan 15 projeyi sıraladık.

BEX

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların kimliklerini tespit eden yapay zeka ve blockchain destekli bir girişim olan BehaviourExchange (BEX), ziyaretçilerinizin profillerini oluşturuyor. Ziyaretçilerinizin kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamasına imkan veren BEX, her ziyaretçiye farklı içerik veya ürün gösterebiliyor.

BoredButton

Geçtiğimiz  haftalarda sizlere bahsettiğimiz BoredButton, temelde bir mobil oyun olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz mobil oyunlarından oldukça farklı bir işleyişe sahip olan BoredButton, tek bir uygulama içinde 100’ü aşkın oyun sunuyor.

Cafecoin

Oldukça ilginç bir girişim olarak karşımıza çıkan Cafecoin, adından da anlaşılabileceği üzere kahveye odaklanıyor. CoffeeChain.io'ya güç veren CoffeeCoin, spesifik bir alana odaklanması ile ön plana çıkıyor.

Colendi

İlk olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere bahsettiğimiz yerli girişim Colendi, İninal kurucusu Bülent Tekmen tarafından kurulan blockchain tabanlı bir girişim. Bülent Tekmen’in haricinde 3 kurucu ortak ile birlikte kurulan ve İsviçre merkezli olan Colendi, gerçek hayat verilerinizi değerlendirerek sanal finansal pasaportlar oluşturuyor.

IOV

Blockchain teknolojisini insanlarla buluşturma hedefi ile yola çıkan IOV, blockchain ağı için DNS benzeri bir teknoloji sunuyor. Blockchain iletişim protokolü sunan girişim, tüm kripto paralara erişen dijital bir cüzdana sahip.

Joint Ventures

Yayıncılar için blockchain tabanlı bir teknoloji sunan Joint Ventures'tan ilk olarak 2017'nin Aralık ayında sizlere bahsetmiştik. Ahmet Arslan, Cevdet Süer, Gülseren Arslan, Latif Çakıroğlu ve Zeki Kavrazlı tarafından kurulan yerli bir girişim olan Joint Ventures, geliştirdiği ilk uygulama ile yayıncılar için blockchain tabanlı bir yorum sistemi sunacak.

Kimlic

Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı ve Webrazzi Arena 2017’nin kazananı konumunda olan Kimlic, “Know Your Customer” uygulaması olarak hizmet veriyor.

Loyakk

Temelde bir B2B girişimi olarak karşımıza çıkan blockchain teknolojisini kullanan Loyakk, kurumsal ağlar için merkezi olmayan bir platform olarak hizmet veriyor.

Membrana

Özellikle güvenliğine önem veren kullanıcılar için başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkan Membrana, dijital varlıklarınız için güvenli bir yönetim platformu olarak hizmet veriyor. Tamamen blockchain teknolojisi üzerine kurulan Membrana, kullanıcılarından komisyon ücreti de talep etmiyor.

Patron

Blockchain tabanlı bir influencer platformu olarak hizmet veren Patron, Japonya merkezli bir girişim. Influencerlar ile markaları blockchain teknolojisi altında buluşturan Patron, sosyal medya paylaşım ekonomisi yaratmayı amaçlıyor.

Spotcoin

Kripto para birimlerini herkes için kullanılabilir hale getirme hedefi ile yola çıkan Spotcoin, geleneksel bankacılık sektörü ile kripto para marketi arasında bir köprü görevi görmeyi planlıyor.

Tolar

HashNET adında bir algoritma geliştiren Tolar, kripto para toplulukları tarafından yönetilen bir açık kaynak. Ölçeklenebilir yapıda olan ve maddi anlamda tasarruf sağlayan Tolar, geliştirdiği algoritma ile rakiplerinden ayrılıyor.

Trusted Health

Adından da anlaşılabileceği üzere sağlık sektörüne odaklanan blockchain temelli bir girişim olan Trusted Health, hasta ve doktorları buluşturan bir platform olarak hizmet veriyor.

SprintX

Blockchain Venture Summit'te sahne alan en ilginç girişim olan SprintX, girişimler için ICO hazırlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. ICO süreçlerini olukça kolaylaştıran SprintX, ICO yapmaya hazırlanan girişimler için başarılı bir alternatif.

Coiny

Sahne alan yerli girişimlerden biri olan Coiny, kolay ve güzenli bir kripto para platformu olmayı hedefliyor. Türkiye'nin ilk dijital varlık cüzdanı olmayı planlayan girişim, komisyon almaması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.