Messenger'daki grup konuşmalarına Yönetici Ayrıcalıkları geliyor

Messenger'daki grup konuşmalarına Yönetici Ayrıcalıkları geliyor

Facebook Messenger bu hafta piyasaya sürülecek bir özellikle grup konuşmalarındaki yöneticilere yeni yetkiler kazandırdı. Yönetici Ayrıcalıkları ismi verilen bu özellikler sayesinde Messenger grup konuşmaları daha kapalı bir sisteme dönüşüyor.

Bu kapsamda yöneticiler grup üyelerini konuşmaya ekleyip konuşmadan çıkartabiliyor. Üstelik kendilerine tanınan yönetici ayrıcalıkları dahilinde kullanıcıları yükseltebiliyor ya da indirgeyebiliyorlar. Bu özelliklerin bir diktatörlük rejimini andırdığı da söylenebilir. Yine de çok yakın ilişkilerin bulunmadığı gruplarda yönetici ayrıcalıkları, olumsuz yorumların önünü geçebilir.

Group Chat Admin Privileges & Joinable Links

Today we've introduced new features that offer more control and options for your group chat experience. Through group chat admin privileges, you can now approve new members before they join your group chat. If you don't need that level of control, you can easily toggle approvals off (or on again) in your group chat's settings.

We've also made it easier to add new people to group chats with joinable links. Anyone in a group chat can create a custom invite link and share it with someone they'd like to join the conversation.

Admin privileges and joinable links are just a few of the group chat features in Messenger. Try them out and let us know what you think! For more Messenger tips and tricks, also check out our Instagram Stories at https://www.instagram.com/messenger/

Gepostet von Messenger am Mittwoch, 21. März 2018

Messenger'a gelen bir başka özellik ise katılım linkleri. Daha önce Telegram'da da bir benzerini gördüğümüz katılım linkleri ile kullanıcılar gruba davet etmek istedikleri kişilere bu linkleri gönderebiliyor. Büyüme açısından bir süredir rakiplerini geriden takip eden Messenger'ın, bu yeni özelliklerle Telegram'ın karşısında durmaya çalıştığı oldukça açık.

Facebook'un geçtiğimiz yıl daha çok işletme tarafına konumlandırdığı Messenger, yakın zamanda platform 2.3 geliştirmeleriyle kişiselleştirmeyi öne çıkarmıştı. Ancak şirket, son kullanıcıya hitap etme amacıyla Messenger aramaları ve Anlık Oyunlar'a yeni özellikler getirmekten de geri kalmadı. Yine de Messenger'ın Senin Emojin ve Streak gibi yeni özellikler geliştirmekten vazgeçmediğini belirtmekte fayda var.

Şimdiye kadar grup konuşmalarına bahsetme, tepkiler, grup ödemeleri ve kişiselleştirme gibi özellikler getiren Messenger, geçtiğimiz yıl platformda her gün 2.5 milyon yeni grup oluşturulduğunu açıklamıştı. Bakalım Facebook'un şu aralar boğuştuğu Cambridge Analytica krizi, kullanıcıların Messenger kullanımlarını nasıl etkileyecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.