Facebook Messenger aramalarına kişi ekle özelliği geldi

Facebook Messenger aramalarına kişi ekle özelliği geldi

Yeni gelen bir özellik sayesinde artık Facebook Messenger üzerinden yapılan sesli ya da görüntülü aramalara, çağrı sonlandırılmadan daha fazla kişi eklenebilecek. Üstelik bu yeni özellik şu anda Messenger'ın Android ve iOS uygulamalarının güncel versiyonlarında mevcut.

Kişi ekle özelliği öncesinde kullanıcılar ikili bir konuşmayı bir grup konuşmasına dönüştürmek için çağrıyı sonlandırmak zorundaydı. Bu işlemin ardından yeni bir çağrı başlatmak üzere harekete geçen kullanıcılar, bunun için Messenger'da yeni bir grup sohbeti oluşturmak zorunda kalıyordu. Kullanıcılar için bir başka seçenek ise var olan grup sohbetini platformda aratmaktı.

Yeni özellik sayesinde kullanıcılar yaptıkları arama esnasında "Kişi ekle" ikonuna basarak konuşmaya yeni katılımcılar ekleyebiliyor. Çağrıyı sonlandırmadan konuşmaya yeni kişiler alınmasını sağlayan Messenger, kullanıcılarına artık vakit kaybettirmiyor. Bu arada herkes çağrıyı sonlandırdıktan sonra otomatik olarak yaratılan grup sohbet penceresinin varlığını sürdürdüğünü de belirtelim.

Grup için sesli ve görüntülü arama özelliklerini ilk olarak 2016'da tanıtan Messenger, o zamanlar alanının önde gelen uygulamaları arasında yer almaktaydı. Messenger, bu küçük güncelleme ile halihazırda bu özelliği kullanıcılarına sunan Skype, Google Hangout ve Line gibi platformlarla rekabet edebilecek hale geliyor.

Yakın zamanda "Senin Emojin" özelliğini test ederek kullanıcıları birbirine yakınlaştırmayı hedefleyen uygulama, yeni reklam modelleri ve anlık oyunlarda yaptığı geliştirmelerle aynı anda bir çok alanda kendini geliştirmeye çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.