Apple Maps Türkiye'de bisiklet kiralama noktalarını göstermeye Konya ve Seferihisar'la başladı

Apple Maps Türkiye'de bisiklet kiralama noktalarını göstermeye Konya ve Seferihisar'la başladı

Apple,  ulaşım verileri konusunda hizmet veren Ito World ile iş birliği yaparak Apple Maps'e bisiklet kiralama bilgilerini ekledi. Apple Maps artık 36 ülkenin 175 şehrinde bisiklet kiralama noktalarını gösteriyor. Yani Apple Maps'in arama çubuğuna bisiklet kiralama ya da bu hizmeti veren kurumun adını yazdığınızda size en yakın bisiklet kiralama noktalarını görmeniz mümkün.

Apple yaptığı bu güncellemede verileri toplamak yerine var olan verileri uygulamanın içine yerleştirdi. Bu verileri Apple'a ileten Ito World ise bisiklet kiralama verilerini normalize etmek ve lisanslamak için onlarca şirketle çalışıyor. Böylece Apple, tek bir veri modelini uygulamaya entegre ederek yüzlerce bisiklet kiralama hizmetini desteklemiş oluyor.

Aslında Apple daha önce de bisiklet kiralama özelinde verileri uygulamaya entegre ederek birkaç şehirde kullanıma açmıştı. Ancak bu yeni güncelleme var olan veriler üzerine yapılan en büyük geliştirme diyebiliriz.

Bu yeni özellikle birlikte Apple Maps size mevcut bisikletlerin ya da boş park yerlerinin sayısını söylemiyor. Ancak size hizmet için bir adres, isim ve iletişim numarası sunuyor. Böyle bakıldığında Apple Maps'in verdiği bu hizmetle, bisiklet kiralama alanında hizmet veren yerel uygulamalar ile yarışması pek mümkün değil. Yine de turistler için iyi bir kaynak olarak öne çıkacağı kesin. Belki bundan sonra yapacağı güncellemelerde Apple Maps'in mevcut bisikletlere ya da boş park yerlerine odaklandığını görebiliriz.

Apple Maps'in yayınlanan bu yeni özelliği aynı zamanda bir çok bisiklet kiralama sistemini de destekliyor. Başta New York'ta Citi Bike, San Francisco'da Ford GoBike, Portland'da BIKETOWN, Londra'da Santander Cycles,  Barselona'da bicing , Montreal'da BIXI , Brisbane'de CityCycle, Almanya'da nextbike olmak üzere Avusturya, Hırvatistan, İsviçre, Birleşik Krallık, Hollanda ve Türkiye'de de Apple'ın bisiklet kiralama sistemlerine destek verdiği görülüyor. Apple Maps Türkiye'de ise iki sistemi destekliyor: Konya'da nextbike ve Seferihisar'da Karbis.

Uzun süredir Google Maps ile rekabet eden Apple Maps, uygulamaya kullanıcılarını ilgilendirebilecek verileri sürekli olarak entegre ediyor. Şimdiye kadar hava limanı ve alışveriş merkezi haritaları, yol rehberi, toplu taşıma ve elektrikli araç şarj istasyonları verilerini kullanıcılarına sunan Apple Maps, gelecek günlerde daha fazla kişiselleştirilmiş veri ile karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.