FMCG sektörünün e-ticaret beklentisine dair her şey Webrazzi E-Ticaret 2018'de

FMCG sektörünün e-ticaret beklentisine dair her şey Webrazzi E-Ticaret 2018'de

Webrazzi E-Ticaret 2018 için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle konuşmacı olacak isimleri paylaşmış, dünyada Türkiye'de e-ticaretin hangi seviyede olduğundan kısaca bahsetmiş ve konferans programını açıklamıştık.

Şimdi de merak ettiklerimizi konferansımızda işin uzmanlarından öğreneceğimiz FMCG (Fast-moving consumer goods), yani hızlı tüketim ürünleri ve onların e-ticaret pazarındaki konumundan bahsedeceğiz.

FMCG kelime anlamıyla hızlı tüketim ürünleri olsa da daha geniş bir kavramı kapsıyor. İlk bakışta akla sadece gıda gelse de bu sektör tüketicinin raflarda gördüğü hızlı tüketilen her şeyi kapsıyor. Araştırma şirketi Nielsen'in raporuna göre, FMCG sektörünün 2016'da Türkiye'deki nominal büyümesi yüzde 10,5 iken bu rakam 2017'nin ortalarında yüzde 14,2'ye kadar yükseldi. Avrupa'da günden güne kendine yayılma alanı bulan FMCG sektörünün ülkemizdeki önemli isimleri de Webrazzi E-Ticaret 2018'de sektörün büyüme hızı, ihtiyaçları ve dijitalleşmesi gibi konular hakkında merak ettiklerinize cevap bulacaklar.

Son dönemde gittikçe büyüyen FMCG sektörünün yeni pazarı ise artık dijital dünya oldu. Bu konudaki en büyük hamlelerden biri hiç şüphesiz Unilever'dan geldi. Şirket 2016'da, tıraş bakımı için abonelik girişimi olan Dollar Shave Club’ı 1 milyar dolara satın aldı. Ağız sağlığına dönük abonelik girişimi Quip'in yeni Dollar Shave Club olup olmayacağı ise akıllardaki sorulardan biriydi. Bunlarla birlikte FMCG sektöründe dijital reklam alanında kısıtlamalara da gidilmişti. 2016'da Unilever reklam verdiği alan sayısını 666’dan 540 sayfaya düşürmüştü. Unilever E-ticaret Müdürü Emre Yusufoğlu, markanın e-ticaret yatırımlarını ve beklentisini "Dünyanın Yeni E-ticaret Hedefi: Mutfak" panelimizde paylaşacak.

Panelin diğer katılımcıları ise hızlı tüketim odağında yerli girişimlerinden olan ve geçtiğimiz sene 100 milyon ürün sattığını açıklayan BiSu ve kapıcılık kavramı dijitalleştiren GazeteEkmekSüt. Yönetici Editörümüz Buğra Ferah'ın sorularını cevaplayacak isimlerse Unilever'ın E-Ticaret Müdürü Emre Yusufoğlu, BiSu'nun kurucusu Ergin Üner ve GazeteEkmekSüt'ün kurucusu Sonay Berktaş.

Konferansımızda konuşmacı olacak diğer isimlere ve konferans programına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Webrazzi E-Ticaret 2018 konferansı için bilet almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

SPONSORLAR

Elmas Sponsorlar

Altın Sponsorlar

 

Gümüş Sponsorlar

Medya Sponsorları

 

Diğer yandan hemen aşağıda ‘Webrazzi konferanslarına katılmanın en kolay ve en uygun yolu‘ olarak tarif edebileceğimiz Webrazzi Pass hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca 2018 konferans takvimimize de göz atabilirsiniz. Herhangi bir soru ya da görüşünüzü bizimle paylaşmak içinse [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Webrazzi 2018 Konferansları;

Webrazzi Pass, Webrazzi’nin 2018deki tüm konferanslarına giriş hakkı sağlıyor

Yıl içindeki tüm konferanslarımıza katılım hakkı sağlayan Webrazzi Pass, aynı zamanda büyük bir fiyat avantajı da sunuyor.

Dilerseniz havale dilerseniz de online olarak kredi kartınızla ödeme yapabileceğiniz Webrazzi Pass’e; 1, 2 veya 3 adet satın alırsanız birim fiyatı 2.750 TL, 4 ve üzeri adetler içinse birim fiyatı 2.500 TL’den sahip olabilirsiniz.

7 Mart Çarşamba günü görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.