DoorDash, SoftBank'ten 535 milyon dolarlık yatırım aldı

DoorDash, SoftBank'ten 535 milyon dolarlık yatırım aldı

ABD'de hizmet sağlayan ve Uber Eats ile Postmates gibi yerel restoranlardan talebe yönelik sipariş getiren DoorDash, Sequoia Capital, GIC ve Wellcome Trust'ın da katılımıyla SoftBank'in öncülüğünde 535 milyon dolarlık yatırım aldı.

DoorDash 2016 yılının mart ayında, Sequoia Capital liderliğinde aldığı 127 milyon dolarlık yatırımla dikkatleri üzerine çekmişti. 535 milyon dolarlık yatırımdan sonra DoorDash, platformu dışındaki siparişler için uygulamayı kullanmalarına izin veren, 15 ay önce başlattığı lojistik hizmeti olan DoorDash Drive'daki yatırımlarını artırmayı planlıyor.

San Francisco merkezli DoorDash, restoranlar, ulaştırma altyapısı ve tüketiciler arasındaki noktaları birleştiriyor ve şimdilik ABD genelinde 600'den fazla şehirde faaliyet gösteriyor.

Ayrıca hatırlatalım; San Francisco'da geçtiğimiz aralık ayında, kapıdan kapıya teslimat robotlarına kısıtlama getirilmiş, robotların yetkili kişilerce gözlemleneceği ve saatte yaklaşık 5 kilometreden fazla hareket edemeyeceği belirtilmişti.

San Francisco'nun kısıtlamasına rağmen bu denli büyük bir yatırım alan DoorDash'in sıradaki hamlesi ne olacak, bekliyoruz.

Görsel Kaynak: Cnet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.