Lonca Girişimcilik Merkezi ilk mezunlarını tanıttı

Kuveyt Türk ve Workinton işbirliğiyle kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ilk dönemi başarıyla tamamlayan girişimleri Lonca Günü etkinliğiyle tanıttı. İş fikirlerini ticarileştirmeye başlayan 10 Lonca girişimi, artık pazarda büyüme çalışmaları yürütecek.
Lonca Girişimcilik Merkezi ilk mezunlarını tanıttı

Kuveyt Türk ve Workinton işbirliğiyle kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ilk dönemi başarıyla tamamlayan girişimleri Lonca Günü etkinliğiyle tanıttı. İş fikirlerini ticarileştirmeye başlayan 10 Lonca girişimi, artık pazarda büyüme çalışmaları yürütecek.

Finans, yönetim, satış ve pazarlama başta olmak üzere birçok alanda mentorluk ve danışmanlık desteği sunan Lonca’nın ilk yılında 1000 kadar girişimci başvuruda bulunmuştu. Bu girişimler arasından elenerek gelen 10 girişim yaklaşık 6 aylık eğitimler sonunda Lonca'dan mezun olmayı başardı. Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ve Workinton CEO'su Pınar Massena’nın da katıldığı Lonca Günü'nde girişimciler son sunumlarını yaparak geldikleri son noktayı katılımcılarla paylaştı.

Her yıl üç başvuru dönemiyle en az 30 girişimi ve yaklaşık 100 girişimciyi desteklemeyi hedefleyen Lonca Girişim Merkezi’nin Mart ayından itibaren Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile girişimlere yatırım desteği de sunmayı planladığını da ilgilenenler için paylaşmadan geçmeyelim. Şu anda Lonca Girişim Merkezi'nin yeni dönemine başvurabilirsiniz.

Aşağıda Lonca Girişim Merkezi’nin ilk mezunları hakkında kısa bilgiler bulabilirsiniz.

Zeegzag: Kripto varlık tüccarlarının portföy yönetimine odaklanan bir girişim. Başlangıçta bir kripto para odaklı bir ödeme sistemi olarak yola çıkan Zeegzag, artık Telegram botu ile kripto para varlıklarıyla ilgili strateji belirlemenizi sağlıyor.

Nakitex: Nakitex, banka müşterilerinin ATM'ler yerine en yakın işletmelerden para çekebilmesini sağlıyor. Bankaların ATM açmaktaki maliyetleri ortadan kaldırma şansı sunuyor. 12. ay sonunda aylık 10 bin işlem yamayı hedefliyor.

Yobot: 3 yaş üstü çocuklara montesorri prensipleriyle algoritma kurmayı, analitik düşünmeyi ve programlamayı öğreten programlanabilir eğitim seti geliştiriyor.

Smart Factory: İmalat sanayinde sıklıkla kullanılan CNC ve PLC kontrollü makinalann internet ağına bağlanmasını sağlıyor.

Bisigortaci.com: Türkiye'nin ilk sigorta pazar yeri sloganıyla hizmet evren girişim sigorta arayışında olan kişilerle,en uygun sigorta teklifi veren uzmanları ücretsiz olarak buluşturuyor. Şu anda toplam 1400 kadar başvuru toplayan girişim şu anda 700 acente ile hizmet veriyor.

Fosefi: Yayın hayatma dair tüm içeriklerin (dizi, film, belgesel, çizgi film vb) yayın hakları ticaretinin online ve global olarak yapilmasini sağlayan B2B pazar yeri.

Ratonik: Topraksız tarım için çok fonksiyonlu akıllı kontrol sistemi. Bitkinin yetişmesi için gereken optimum iklimi ve besini gelişmiş donanımlar ve analitik yazılımıyla sağlıyor.

Compocket: Elektronik laboratuvarlanda kullanılan ölçüm cihazlannı bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getiren donanım-yazılım projesi. Mobil uygulama üzerinden osiloskop, ampermetre gibi elektronik araçları küçük boyutlarda ve farklı yeteneklerle kullanmanızı sağlıyor.

Catchman: Alışveriş merkezlerindeki mağazaların ürünlerim tüketicilere yüksek indirimlerle sunan mobil uygulama. Kullanıcılar PokemonGo'da olduğu gibi sanal gerçeklik teknolojisiyle hediye kazanabiliyor. Girişim 2018’de 3 şehirde 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Fulle Gitsin: Mobil uygulama üzerinden şirket araçlarınıza kolay şekilde indirim kazandıran bir sadakat programı. Şu anda OPET Otobil sistemiyle entegre olan Fulle Gitsin, 120 milyar TL hacmindeki Türkiye akaryakıt pazarında büyümeyi hedefliyor. Şu anda pazarda 1 kampanya ve 450 aktif araç ile faaliyet gösteriyor. Kullanıcılarına para puan yerine anlık indirim kazandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.