Unilever tıraş bakımı için abonelik girişimi Dollar Shave Club'ı 1 milyar dolara satın alıyor

Unilever tıraş bakımı için abonelik girişimi Dollar Shave Club'ı 1 milyar dolara satın alıyor

Unilever tıraş bıçağı için online abonelik girişimi olarak tanınan Dollar Shave Club'ı satın alıyor. Hızlı tüketim ürünleri devi Unilever tarafından bugün yapılan yazılı açıklamayla duyurulan haberde anlaşmanın finansal koşulları açıklanmıyor. Ancak Fortune haberine göre Unilever, California merkezli girişim için 1 milyar dolar ödeyecek.

Dollar Shave Club'ın erkek bakımı kategorisinde yenilikçi ve oyun bozun bir marka olduğuna dikkat çeken Unilever Kuzey Amerika Başkanı Kees Kruythoff, açıklamasında markanın müşterileriyle kurduğu yakın bağın da altını çiziyor.

2011 yılında Michael Dubin ve Mark Levine tarafından kurulan, Dollar Shave Club lansmanını 2012 yılında, Dubin'in kendisinin oynadığı ve bugüne kadar yaklaşık 23 milyon kez izlenen YouTube viraliyle yapmıştı. Uygun fiyatlı ve kaliteli tıraş bıçaklarıyla tanınan girişim, aylık kutu aboneliği modelini uygulayarak erkek bakım alanındaki öncülerden biri oldu. Öyle ki Unilever'in en büyük rakibi P&G'yi,  Gillette markası için Gillette Shave Club adında bir online abonelik servisi başlatmaya zorladı. Zira, P&G'nin köklü Gillette markası müşterilerini Dollar Shave Club'a karşı kaybediyordu.

Dollar Shave Club satın almasının Unilever açısından P&G'ye karşı büyük bir koz olduğu bu nedenle aşikar. Bunun dışında açıklamada paylaşılan verilere göre, Dollar Shave Club'ın bugün 3,2 milyon üyesi bulunuyor. Girişim 2015'te 152 milyon dolar ciro elde etti, 2016'da cirosunun 200 milyon doları geçmesi bekleniyor.

Satın almayla birlikte Michael Dubin, Dollar Shave Club CEO'su olarak görev yapmayı sürdürecek. Girişimin Unilever ile hızla küreselleşmesi ve dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Dollar Shave Club bugüne kadar 163,5 milyon dolar yatırım almıştı. Girişim tıraş bıçağı dışında erkek bakım ürünlerini de aylık abonelik paketleri içinde sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.