Snapchat'ten etkinlikler için artırılmış gerçeklik maskeleri

Snapchat'ten etkinlikler için artırılmış gerçeklik maskeleri

Dün Snapchat Kişiselleştirilmiş Lenslerini piyasaya sürerek bir kaç yıl önce tanıttığı Geofilters'a yeni bir yorum getirdi. Artık kullanıcılar düğün veya doğum günü gibi özel etkinliklerde kişiselleştirilebilen artırılmış gerçeklik maskelerini kullanabiliyor. Ancak bu maskeler tıpkı Geofilters'da olduğu gibi makul ücretler karşılığında kullanıcıya sunuluyor.

Snapchat'in kendi filtrenizi yaratmanız için size sunduğu araçları uygulamanın web sitesinde bulmanız mümkün. Şimdilik ABD'deki kullanıcılara sunulan bu araçlara masaüstünün yanı sıra iOS uygulamasının ayarlar menüsünden de ulaşılabiliyor. Araçların yakın zamanda Android uygulamasında yer alarak tüm dünyaya açılması bekleniyor.

Kullanıcılar yüzlerine ışıltı, taç, gözlük ya da bir çift hayvan kulağı eklemek için 150 template arasından seçim yapabiliyor. Bu seçimi yaptıktan sonra ise "Mutlu Yıllar Aslı!" gibi kişiselleştirilmiş metinleri filtreye ekleyebiliyor. Geçtiğimiz hafta Brush, Italic, Glow, Gradient, Rainbow, Fancy ve Old English gibi bir çok yeni font ekleyen Snapchat, bu fontların kişiselleştirilmiş filtrelerde kullanılmasına da izin veriyor.

Tüm bu işlemlerin ardından kullanıcılar, filtrenin kullanılabileceği coğrafi konumu seçiyor. 9,99 dolardan başlayan filtre ücretleri ise  yayınlanma süresine ve yayınlandığı alanın genişliğine göre değişebiliyor.

Şirket fiyatı uygun tutarak geniş kitlelerin kullanmasını istiyor. Böylece kendine yeni bir gelir kaynağı yaratmış oluyor. Şirketin bu hizmeti ücretlendirmesinin sebebi ise platformdaki spammerları caydırmak ve uçarı kullanımların önüne geçmek. Bu nedenle biri eğer New York Central Park'ta bir gün boyunca kişiselleştirilmiş lens kullanmak isterse 1,182 dolar'ı gözden çıkarmak zorunda. Aynı şekilde San Francisco Mission District'teki bir blokta bir günlük yayının bedeli ise 92 dolar.

Snapchat'in özel etkinlikler için tasarladığı bu özellik, yakında en güçlü silahı olarak karşımıza çıkabilir. Instagram'ın filtreler konusundaki tek düzeliğine karşı herkesin kendi filtresini oluşturmasına olanak sağlayan Snapchat, aynı zamanda yaptığı ücretlendirme ile platformu rafine bir şekilde tutabiliyor. Kasım ayında piyasaya sürdüğü yazılımcılara yönelik Lens Studio ile de artırılmış gerçeklik içeren filtrelerini çeşitlendirmiş oluyor.

Her gün 70 milyon kullanıcı tarafından ortalama 3 dakika boyunca kullanılan Lensler Snapchat'in güçlü tarafı olarak öne çıkıyor.   Yakın zamanda yıllık kazanç raporunu açıklayan Snapchat, Geofilters'ın yanı sıra artırılmış gerçeklik üzerinden bir gelir modeli yaratarak Facebook ve Instagram'da yer alan klonlarına karşılık vermeye hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.