Profesyonel içerikler için yazarlarla markaları buluşturan İçerik Bulutu, içerik üreticilerine bugüne dek 1,5 milyon TL gelir sağladığını ve yeni oyunlaştırma sistemini duyurdu.
İçerik Bulutu’nun 2016 yılı sonunda API ve Guru Yazar gibi yeniliklere imza attığını duyurmuştuk. 2017'de bu iki özelllikle büyümesini hızlandıran girişim, bu sene oyunlaştırmaya el atıyor ve içerik üreticilerine daha heyecanlı bir yenilik vadediyor.
Performans puanına göre ödül kazandıracak
Bir yılllık çalışmanın ardından hayata geçirilen İçerik Bulutu oyunlaştırma sistemi, başarılı yazarlara farklı bir kazanç modeli sunuyor. Performans puanları 4 ana metrik (kalite, süreklilik, performans, rekabet) ve 28 faktör üzerinden analiz edilen yazarlar, kazandıkları puanlara göre de çeşitli ödüller alabiliyor. ‘Bulut Para’ adı verilen bu puanlar ile Bulut Market üzerinden ödül seçilebiliyor.
Bulut paralar perakende alışverişlerde kullanılabilecek
İçerik Bulutu’nun kurucusu Ahmet Durmuşoğlu, İçerik Bulutu’ndaki Market içeriklerinin dönemsel olarak değişeceğini ve kazanılan Bulut Para'ların yakında fiziki pazar alışverişlerinde de kullanılabileceğini söylüyor. Bu noktada İçerik Bulutu'nun hizmet verdiği markalarla bu kanalda hızlı adım atabileceğini tahmin etmek zor değil. Yazarlar Bulut Market içinde diğer içerik üreticilerinin performanslarını da anonim olarak görebiliyor.
Yazarlara 1,5 milyon liradan fazla ödeme yapıldı
2017’de ciro, içerik üreticisi ve marka bazında iki kata yakın büyüdüklerini de söyleyen Durmuşoğlu, bugüne dek yazarlara toplam 1,5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yaptıklarını paylaşıyor ki bu tutar Nisan 2016'da 650 bin TL idi. Yani 1,5 yılda yazarlara ödenen paranın yüzde 100'den fazla arttığını söyleyebiliriz.
Avrupa'ya açılacak
Aşağıdaki infografikte de göreceğiniz üzere İçerik Bulutu, bugüne dek 500’den fazla markaya içerik üretmiş. Altmıştan fazla ajansa özel müşteri merkezi erişimi sunan girişim, 40 kategoride 12 binden fazla içerik talebi almış. İçerik Bulutu’ndaki yazar sayısı 4000'i, yazar başvurusu sayısıysa 188 bini geçiyor. Yani başvuruların yüzde 2'si gibi küçük bir oran kabul görüyor.
Beş farklı dilde içerik üretimi yapabilen İçerik Bulutu, 2018’de küresel girişim olma yolunda daha ciddi adımlar atarak Türkiye dışındaki ilk ofisini açmayı planlıyor. Ahmet Durmuşoğlu, 2018’in ilk yarısında Doğu Avrupa’ya adım atmayı hedeflediklerini ve önemli bir iş ortağıyla hareket ederek Avrupa pazarında büyümek istediklerini paylaşıyor.
2015 yılında kârlılığı yakalayan İçerik Bulutu'nun ayakları yere sağlam basan bir girişim olduğunu pekala söyleyebiliriz. Üstelik sadece bir ekonomik değer olarak değil, Türkçe içeriklerin kalitesini yükseltmesi açısından da sektörde önemli bir yere sahip. Dört yıllık girişimin yurtdışında neler yapacağını ise bekleyip hep birlikte görelim. Eğer bir içerik üreticisi veya içerik arayan bir işletme iseniz icerikbulutu.com'u ziyaret edip detaylı bilgi alabilirsiniz.