Ototrink.com: Hızlı ikinci el araç satışında yeni bir seçenek

Ototrink.com: Hızlı ikinci el araç satışında yeni bir seçenek

Paylaşım ekonomisi araç sahibi olmadan seyahat etmenin farklı yollarını sunsa da ikinci el araç ticareti halen büyük bir sektör. Ototrink.com da bu sektörde faaliyet gösteriyor ve aracını hızlı bir şekilde satmak isteyenlerin ilk adresi olmak istiyor.

Ototrink.com, Aralık 2016'da Bartu Baran, Atılay Yılmaz, Mehmet Belet ile Frontier Car Group kurucularından Sujay Tyle ve Peter Lindholm ortaklığında kurulan bir girişim. Otomobil satış sürecindeki zorlukları aradan çıkarmak isteyen Ototrink, hızlı ve güvenilir bir şekilde araç satış imkanı sunuyor. Kişiye/kuruma özel internet üzerinden fiyat teklifi alma, ücretsiz ekspertiz ve sonrasında hızlı satış ve ödeme özellikleri sunan girişim, ikinci el araç satış işlemlerine hız kazandırıyor.

Araç satış işlemleriyle uğraşmaya vakit ayıramayan veya ayırmak istemeyen araç sahiplerini, tek bir sistem üzerinde buluşturan Ototrink, satış öncesi ve sonrasındaki güven sorunlarını da ortadan kaldırmak istiyor. Aracını satmak isteyen kişiler ototrink.com'dan birkaç kolay adım ile araca özel fiyat teklifi alabiliyor. Ardından iletişim bilgilerini yazıp ücretsiz ekspertiz randevusu oluşturuyor.

Ototrink.com'un açtığı ekspertiz merkezlerinde arabanın ücretsiz ekspertizi yapılıyor ve uzmanlar araç için bir satış fiyat teklifi veriyor. Araç sahibi söz konusu teklif kabul ettiğinde de aracını satıp, ücreti hemen tahsil edebiliyor.

Ototrink.com'un kurucu ortaklarından Bartu Baran, Ototrink'in geldiği nokta hakkında şu rakamları paylaşıyor;

Ototrink.com şu an için aylık ortalama 80 bin trafiğe sahip ve artarak devam ediyor. Yine aylık ortalama 70 bin kullanıcıya sahibiz. Bu rakamları hedeflerimiz doğrultusunda 4-5 katına çıkartmayı planlıyoruz.

Bugüne kadar 300’ün üzerinde araç alımı gerçekleştiren Ototrink, 2018’in 3. çeyreğinde bu işlem rakamlarını daha da arttırmayı ve devamında Türkiye genelinde 25-30 civarında şubeye sahip olmayı hedefliyor. Bartu Baran, şu an araç alış adetlerini yaklaşık yüzde 100-150 arasında, satış oranlarını da ortalama %25-35 oranında arttırdıklarını söylüyor ve satış rakamlarını yaklaşık 2.5- 3 katına çıkartmak istediklerini dile getiriyor.

Bartu Baran / Ototrink.com

Frontier Car Group gelişmekte olan pazarlara odaklanıyor

Webrazzi'nin sıkı takipçileri sıfır ve ikinci el araç satışında Auto.nlOto.netOtoneo ve Sellanycar gibi yerli ve yabancı yeni girişimlerden bahsettiğimizi hatırlayacaktır. Bu girişimler arasında Ototrink'e denk olan Sellanycar, Türkiye pazarından çekilmişti ama bu durumun pazar potansiyeliyle ne kadar ilgili olduğu elbette tartışmaya açık. Bu noktada Ototrink'in Berlin/Almanya merkezli ortağı Frontier Car Group'un gelişmekte olan ülkelere odaklandığını ve Ototrink gibi 6 girişimin daha ortağı olduğunu paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.