Yakınbiriş: Mavi yaka ve ara kademe adaylar için konum tabanlı, seri iş ilanı uygulaması

Yakınbiriş: Mavi yaka ve ara kademe adaylar için konum tabanlı, seri iş ilanı uygulaması

Türkiye'de büyük kariyer sitelerinin mobil odaklı dönüşümüne katılan Yenibiriş, Yakınbiriş adlı yeni bir uygulamayla karşımızda. Ana uygulamanın parçalara bölünüp, odaklı ve kullanımı kolay uygulamaların ortaya çıkması trendini izleyen Yenibiriş, Yakınbiriş uygulamasıyla, mavi yaka ve ara kademe adayları hedefliyor. Konum ve hız odaklı uygulama, "yazmayı bilmeyen" adayların da kullanımını göz önünde bulunduruyor.

Üye olmadan iş ilanı verip, ilanlara başvurmak mümkün

Yakınbiriş, etrafınızdaki seri iş ilanlarını uygulama sayfasını aşağı doğru sürükleyerek keşfettiğiniz, hızlıca platforma üye bile olmadan bu ilanlara başvurabildiğiniz bir uygulama. CV yükleme ya da filtreler oluşturup detaylı iş ilanlarını inceleme Yenibiriş uygulamasının konusu. Yakınbiriş, seri ilan yaklaşımı Sahibinden.com'a benziyor. Uygulama iş veren iş arayan ayrımı olmadan tek üyelik tipiyle hem işlere bakmaya hem de ilan vermeye olanak sağlıyor. Yenibiriş CTO'su Eren Çamlıkaya, ürünün klavye bile kullanmadan hızla işlere bakabilme, harita üzerinden çevredeki işlerin listesini görme gibi özelliklerle mevcut rakiplerden farklılaştığını söylüyor.

Yenibiriş 2018 sonunda yurt dışına açılacak

Yakınbiriş'in hedefi, rekabetin beyaz yaka ilanların dışına çıkarmak ve mavi yakalıları kapsama almak.  Uygulamanın yakın gelecekte Türkiye pazarında dominant hale gelmesi ve farklı dikeylere açılması planlanıyor. Özel ders, elektrikçi, tesiastçı gibi hizmetlerin listelenmesi ve ardından yurt dışı açılımı var.  Öncelikle Orta Doğu pazarına açılmayı planlayan Yakınbiriş'i halefi Yenibiriş izleyecek.

Yenibiriş ile ilgili önemli gelişmeleri duyurmaya hazırlandıklarını söyleyen Eren, bugün istihdam odaklı bir SaaS platformu haline gelen Yenibiriş'in 2018 sonunda yurt dışına açılmasının mümkün olabileceğini belirtiyor. Yenibiriş'in bugün sunduğu ATS (Başvuran Takip Sistemi) gibi özelliklerin, yurt dışında rekabet edebilecek seviyede olduğunu vurguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.