Auto.nl: İnternetten Sıfır Araba Alır Mısınız?

İnternetin kullanımı geliştikçe, satın alınabilecek ürün çeşitliliği de tahmin edilmeyen boyutlara ulaşıyor. Sadece birkaç gün önce betaya çıkan Auto.nl üzerinden Citroen, Ford, Fiat, Hyundai, Renault, Peugeout, Opel, Toyota, Seat, Skoda, Suzuki, Volkswagen marka 20 farklı modelde otomobil satın alabiliyorsunuz.

İnternetin kullanımı geliştikçe, satın alınabilecek ürün çeşitliliği de tahmin edilmeyen boyutlara ulaşıyor. Sadece birkaç gün önce betaya çıkan Auto.nl üzerinden Citroen, Ford, Fiat, Hyundai, Renault, Peugeout, Opel, Toyota, Seat, Skoda, Suzuki, Volkswagen marka 20 farklı modelde otomobil satın alabiliyorsunuz.

0 km otomobilinizi istediğiniz renk ve teknik özelliklerle özelleştirip ön ödemeyi online olarak yaparak siparişinizi veriyorsunuz. Seçtiğiniz özelliklere göre aracınız hazırlanıyor ve belli bir süre sonra size teslim ediliyor.

Hollanda'da ilk olarak hayata geçirilen projenin başarılı olması durumunda Avrupa'nın geri kalanında da uygulanmasının söz konusu olduğunu öğrendik. Bizim özellikle ilgimizi çeken kısım ise sitenin tüm yazılım  geliştirme kısmının İzmir'de Relephant Türkiye tarafından gerçekleştirilmiş olması. Relephant, 1999 yılında Hollanda'da kurulmuş bir şirket, Türkiye şubesi ise 2006 yılından beri İzmir'de faaliyet gösteriyor ve daha çok Avrupa'ya iş yapıyor. Şirket geçtiğimiz aylarda HürriyetOto'nun yenilenmesinde görev almıştı.

Satın alma sürecini detaylandıracak olursak, arabanızı online olarak seçiyor ve istediğiniz özelliklerle donatıyorsunuz. Sonrasında sepetinizdeki(!) arabanızı satın almak için 250 Euroluk bir depozito ödüyorsunuz ve arabanız istediğiniz özelliklerle yapımına başlanıyor. Arabanın temin sürecinde ise seçtiğiniz araca, pakete ve opsiyona göre sipariş ekranında arabanızın size ne zaman teslim edileceği bilgisi veriliyor.

Seçtiğiniz özelliklerdeki aracınız hemen temin edilebilir durumdaysa arabanızı hemen alabiliyorsunuz. Arabanın istediğiniz özelliklerde üretilmesi söz konusuysa tabi ki teslimat süresi birkaç hafta sürüyor ve bu süreci baştan sona online takip ediyorsunuz. Aracınızın kalan ödemesini de teslimden sonra gerekli belgeleri imzalarken ödüyorsunuz.

Auto.nl'de arada galeri/bayi olmadığı için fiyatlarda ortalama %10 kadar indirim yapılmış. Araba satın almak istediğinizde galeriye gidip arabayı incelemek hatta test sürüşü yapmak mümkün. Ancak alacağınız marka, model ve özellikleri net bir şekilde belliyse tüm kontrolün sizde olduğu satın alma prosedürünü online olarak  yönetmek tercih sebebi olabilir. Fiyat avantajını da buna katarsanız online araba satışının denenmemesi için aslında hiçbir sebep yok.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde e-ticaretin hızla büyüdüğü ve çeşitlendiği yıl olmuştu. Ancak şimdilik bizde böyle bir projeyi hayata geçirmeye niyetlenen gruplar bulunmuyor. Geçtiğimiz yıllarda internetten satılamaz diye düşünülen ürünlerin 2010'da hemde rekor sayılarda satıldığını gördük. Bu açıdan bakarsak online araba satın almanın sırası belki de gelmiştir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.